Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Kurti potpuno „gubi signal“ sa razumom - nova pakost Prištine protiv 5.000 Srba

© AP Photo / Dejan SimicevicZastava tzv. Kosova na zgradi opštine u Zvečanu
Zastava tzv. Kosova na zgradi opštine u Zvečanu - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2024
Pratite nas
Aljbin Kurti sa svojim mentorima na dnevnom nivou smišlja incident za incidentom kako bi Srbe držao u stalnoj tenziji - sad misli da će prekidom mreže MTS da potisne u drugi plan odluku o ukidanju dinara. Na Zapadu će ga verbalno kritikovati samo da bi ostalo zabeleženo da su reagovali, ali na terenu ga neće dirati, kaže Zoran Anđelković.
Priština je namerno prekinula signal radio-linka za repetitor MTS, koji se nalazi na zgradi Opštine Leposavić pri čemu nije dozvolila radnicima te kompanije da otklone kvar zbog čega su građani koji koriste usluge ovog srpskog operatera ostali bez usluga.

Nova pakost Prištine

Generalni direktor „Telekoma Srbija“ Vladimir Lučić izjavio je da je podneta krivična prijava protiv predsednika opštine Leposavić Ljuljzima Hetemija jer je, kako je rekao, zloupotrebio službeni položaj, planirajući da na zgradu postavi repetitor drugog mobilnog operatera Vala, uništavao privatnu svojinu i namerno prekinuo signal mobilne telefonije Srbima, čime je oko 5000 građana na krajnjem severu Kosova i Metohije ostalo bez signala mobilne telefonije.
Nekadašnji predsednik privremenog Izvršnog veća Autonomne Pokrajine Kosova i Metohije Zoran Anđelković, inače direktor organizacije Centra za mir i toleranciju, kaže da se dešava upravo ono na šta je on ranije upozoravao da će se desiti.
„Aljbin Kurti sa svojim saradnicima dnevno smišlja kako da nanese neku pakost srpskom narodu. Onda nas tera da se bavimo sledećim incidentom kako bi prethodni ostao po strani,“ kaže Anđelković.

Kurtija nema ko da zaustavi

Drugim rečima, kako kaže, kada hoćete da zatrpate prethodni događaj vi stvarate novi, iako i jedan i drugi imaju za cilj da nanesu štetu Srbima.
„Tako da evo sad mi treba da se bavimo kidanjem mobilne mreže, pri čemu on misli, kao i njegovi mentori, da mi nećemo da se bavimo toliko ukidanjem dinara ili hapšenjem Srba u Goraždevcu i tako u krug", konstatuje Anđelković.
Naš sagovornik ističe da iako duže vreme slušamo od međunarodne zajednice da verbalno upozoravaju Kurtija, on na terenu ne očekuje nikakve njihove reakcije protiv Prištine.
„Kada Kurti baš pretera mi dobijemo nekakvu reakciju, saopštenje od međunarodne zajednice, tačnije od onih koji su gradili i podržavaju tu takozvanu kosovsku državnost i nezavisnost, čisto da ostane zabeleženo da se navodno ne slažu sa njegovim postupcima, ali u stvarnosti se tu ništa neće desiti što bi Prištinu i Kurtija nateralo da prestanu sa terorom nad Srbima i imovinom Srbije,“ zaključuje Anđelković.
Zaposleni u MTS-u pokušali su da otklone kvar na baznoj stanici na krovu zgrade opštine Leposavić, ali ih je u tome sprečio predsednik opštine Ljuljzim Hetemi. Generalni direktor „Telekoma Srbija“ Vladimir Lučić objasnio je da je kvar izazvan radovima koji su se obavljali na krovu zgrade opštine Leposavić.
On je istakao da će kvar ipak biti otklonjen alternativnim putem i da će građani na severu KiM dobiti signal, ali i da neće dozvoliti da ovaj incident bude zaboravljen.
Lučić je dodao da su o ovom incidentu obavestili sve ambasade i međunarodnu zajednicu i da se nada da će oni da pritisnu prištinsku administraciju sankcionišu odgovorne.
Vladimir Lučić, direktor Telekoma Srbija - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2024
SRBIJA
Lučić: Podneta krivična prijava protiv gradonačelnika Leposavića, biće vraćen signal telefonije
Opština Leposavić - Sputnik Srbija, 1920, 13.02.2024
SRBIJA
Gradonačelnik Leposavića sprečio MTS da otkloni kvar, „Telekom Srbija“ najavio krivičnu prijavu
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala