- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezda preko FMP-a do polufinala – čeka je čačanska senzacija

© Sputnik / Lola ĐorđevićKošarkaška lopta
Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2024
Pratite nas
Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u polufinale Kupa Radivoja Koraća u Nišu, pošto su u uzbudljivom meču tek u poslednjoj četvrtini "slomili" otpor FMP Železnika rezultatom 80:75. Prethodno je u gradskom derbiju Čačak 94 priredio senzaciju, eliminisavši Borac rezultatom 73:64.
Produžila je Zvezda savršen niz protiv kluba iz Železnika. Ipak, lako je moglo da bude i drugačije, s obzirom na to da su "panteri" parirali crveno-belima sve do same završnice.
Mučio se tim Janisa Sferopulosa koji je bio lišen usluga Miloša Teodosića. Zvezda je na poluvreme otišla sa "plus četiri" - 40.36- Odlični u redovima FMP-a bili su Foster i Šaranović koji su držali rezultatski priključak svog tima.
U nastavku Kupa Radivoja Koraća viđena je još veća borba, da bi u samom finišu usledio vrhuanc drame. Stiče se utisak da je trojka Dejana Davidovca za rezultat 78:73 odlučila pitanje pobednika.
Zvezda koja brani trofej Kupa Srbije sastaće se u petak sa Čačkom 94.
Čačak 94, ekipa koja se takmiči u Košarkaškoj ligi Srbije, iznenadila je Borac, učesnika ABA lige i ostvarila najveću pobedu u svojoj istoriji.
Ekipu koju sa klupe predvodi nekadašnji košarkaš Đorđe Mićić utakmicu je „prelomila“ u trećoj četvrtini koju je rešila u svoji korist sa 26:11.
Do tog momenta Borac je imao prednost, dobio je i četvrti kvartal, ali nije uspeo da se oporavi od pravog šoka koji je doživljen po povratku sa odmora između dva poluvremena.
Najefikasniji u timu Čačak 94 bio je Petar Grojić sa 20 poena, Stefan Lakić je dodao 19, a na drugoj strani bolji od ostalih bili su Ronaldo Segu sa 21 i Uroš Čarapić sa 17 poena.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala