Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Dodik čestitao Vučiću i građanima Srbije Dan državnosti

Pratite nas
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je u čestitki predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i građanima Srbije povodom Dana državnosti, Sretenja, da je snažna i prosperitetna Srbija od velike važnosti za mir, stabilnost i napredak za sve u Republici Srpskoj.
"Povodom Dana državnosti Srbije – Sretenja, Vama i svim građanima Srbije upućujem najiskrenije čestitke i želim da nastavite putem daljeg razvoja i jačanja vaše zemlje", poručio je Dodik u čestitki Vučiću.
Dodik je naglasio da je Srbija svake godine ekonomski i politički jača, sa Vučićem na čelu, zbog čega se visoko pozicionirala kao moderna liderska zemlja, ne samo u regionu, već i na međunarodnoj političkoj sceni.
"Mi u Republici Srpskoj sa posebnim poštovanjem doživljavamo i obeležavamo ovaj praznik kao svoj, jer je Srbija naša matica", naveo je Dodik.
On je izrazio uverenje da će i u budućnosti Srbija ostvariti još veći rast i razvoj.
"Ovom prilikom, želim da Vama, kao i državnom rukovodstvu Srbije, u ime građana Republike Srpske i u svoje lično ime, izrazim zahvalnost za sve realizovane projekte, podršku i pomoć narodu u Republici Srpskoj", navodi se u čestitki Dodika, saopšteno je iz Kabineta predsednika Srpske.
Povodom Dana državnosti Srbije - Sretenja predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsednik Srbije Aleksandar Vučić dogovorili su sinhronizovani vatromet koji će biti upriličen sutra uveče u svim gradovima Republike Srpske, kao i u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.
Takođe, Palata Republike u Banjaluci će biti osvetljena u bojama zastave Srbije.
Srbija 15. februara obeležava Sretenje – Dan državnosti, u znak sećanja na 15. februar 1804. godine, kada je podignut Prvi srpski ustanak pod vođstvom vožda Karađorđa i kada je 1835. godine donesen Sretenjski ustav, prvi moderni Ustav Srbije.
Pogledajte i:
Srpski marš u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2024
SRBIJA
Šta je Putin poželeo Srbima u čestitki povodom Dana državnosti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala