- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rus je Italiju zamenio „rajskim ostrvom“ i nije pogrešio – „eksplozija“

© Sputnik / Džuzeppe Maffia / Uđi u bazu fotografijaAleksandar Kokorin
Aleksandar Kokorin - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2024
Pratite nas
Ruski reprezentativac Aleksandar Kokorin proglašen je za najboljeg igrača na Kipru za 2023. godinu. Krilni napadač koji je iz Fiorentine stigao na pozajmicu u Aris iz Limasola, postigao je 19 golova na 51 meč uz osam asistencija i najzaslužniji je što ekipa deli prvo mesto na tabeli sa APOELOM iz Nikozije.
Aris iz Limasola napravio je pun pogodak kada je pitao Fiorentinu da pozajmi hitronogog Rusa, koji nije imao zapaženu ulogu u Firenci, pa je i njemu odgovaralo da se preseli na „rajsko ostrvo“ kako bi ponovo uživao u igranju fudbala.
I, nije pogrešio! Selidba na Kipar ispostavila se kao pun pogodak na obostrano zadovoljstvo, jer je Rus doslovce „eksplodirao“ na fudbalskom terenu.
Bivši ofanzivac Spartak Moskve, Zenita, Dinamo Moskve, Anžija, nametnuo se kao lider u Arisu iz Limasola i zajedno sa njegovim golovima i asistencijama, stigle su pobede koje su klub lansirale na prvo mesto kiparskog šampionata, uz obezbeđen plasman u plej-of i to nekoliko kola pre kraja regularnog dela prvenstva.
Aleksandar Kokorin prosečno postiže gol na 133 minuta, na 51 meč je zatresao 19 puta mrežu, upisavši osam asistencija.
Aris je za pozajmicu do kraja sezone platio milion evra i ostaje da se vidi da li će tri strane po završetku sezone ponovo sesti za pregovarački sto ili će se „vaskrsli“ Rus vratiti u Fiorentinu, gde bi naredne sezone mogao da bude udarna igla, uprkos tome što ima 32 godine, jer i dalje „pleše“ po terenu.
Vilijam Trost-Ekong - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2024
SPORT
Najčudnije kopačke – za najboljeg /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala