- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Spajić i srpski ambasador: Do kraja godine ogranizovati posetu Crnoj Gori na najvišem nivou

© Foto : Sputnjiku ustupila Vlada Crne Gore, Služba za odnose s javnošćuNebojša Rodić i Milojko Spajić
Nebojša Rodić i Milojko Spajić - Sputnik Srbija, 1920, 13.02.2024
Pratite nas
Imenovanje ambasadora Republike Srbije u Crnoj Gori nakon 40 meseci pozitivan je signal za dalje jačanje bilateralnih odnosa, ocenjeno je danas na sastanku predsednika Vlade Crne Gore Milojka Spajića sa novoimenovanim ambasadorom Republike Srbije u Crnoj Gori Nebojšom Rodićem
Kako je saopštila Vlada Crne Gore, imenovanje pokazuje i izraz spremnosti obe strane da daju doprinos unapređenju regionalnih prilika u kontekstu ostvarenja zajedničkih interesa.
„Zemlje regiona moraju blisko sarađivati na političkom i ekonomskom planu kako bi ostvarile punu integraciju u Evropsku uniju jer je to interes i naših građana i naših privreda“ kazao je premijer Spajić.
On je dodao da Crna Gora regionalnu saradnju i evropsku integraciju drži u samom vrhu prioriteta spoljnopolitičke agende, te shodno tome nastoji da doprinese stabilnosti i evropskoj perspektivi cijelog Zapadnog Balkana.
Premijer je ambasadoru Rodiću čestitao imenovanje i istakao da očekuje da tokom svog mandata da puni doprinos jačanju prijateljstva Crne Gore i Srbije, a na temeljima suverenosti i nezavisnosti.
Novoimenovani ambasador Republike Srbije Nebojša Rodić je izrazio zadovoljstvo zbog dolaska u Crnu Goru i istakao da je „istorijsku nepromenjenost da su Crna Gora i Srbija susedi potrebno osnažiti boljom saradnjom u svim oblastima od obostranog interesa“.
On je informisao premijera o aktuelnim prilikama u Republici Srbiji na planu formiranja nove Vlade i kazao da bi se tokom godine mogla planirati poseta Crnoj Gori na najvišem nivou.
„Nismo imali posjetu Crnoj Gori još od 2013. godine. Taj pristup bi trebalo promeniti i očekujemo da će to dati podsticaj našim daljim odnosima“ kazao je Rodić.
Sagovornici su razmenili mišljenje o mogućnostima za jačanje saradnje u oblastima infrastrukture, turizma, privrede i saobraćaja te značajnim ocenili organzaciju EXPO 2027 u Beogradu, što će, kao su istakli, biti važna prilika za Crnu Goru ali i za sve susedne zemlje.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala