- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska fitosanitarna služba: Nastavljamo saradnju sa Srbijom u istraživanju infekcija

© Sputnik / Lola Đorđević Vakcinacija
 Vakcinacija  - Sputnik Srbija, 1920, 13.02.2024
Pratite nas
Ruska Federalne službe za fitosanitarni nadzor (Rospotrebnadzor) saopštila je da nastavlja saradnju sa Srbijom u sferi istraživanja novih infekcija i dodala da će istraživanja početi u martu 2024. godine.
„Rospotrebnadzor će sa srpskim kolegama početi istraživanje i procenu imuniteta populacije na vakcine i druge aktuelne infekcije na teritoriji Republike Srbije. To će nam omogućiti da analiziramo epidemiološku situaciju, planiramo vakcinaciju i procenimo njihovu efikasnost“, navodi se u saopštenju.
Ranije je na sesiji „Trijada buduće biološke bezbednosti: nadzor genoma, veliki podaci i mobilna tehnologija", održanoj u okviru Foruma budućih tehnologija pod vođstvom šefa Rospotrebnadzora Ane Popove, izveštavala o situaciji pomoćnik ministra zdravlja Republike Srbije Jelena Janković.
Pres služba je navela da se ona zahvalila Rospotrebnadzoru za efikasnu i plodotvornu saradnju, obuku kadrova, održavanje vežbi timova za brzo reagovanje u vanrednim situacijama sanitarno-epidemiološke prirode korišćenjem mobilnihlaboratorija.
Forum budućih tehnologija se održava 13-14. februara u Moskvi, a ove godine je najvažnija tema razvoj medicine u genetskoj tehnologiji, neurotehnologiji, regenerativnoj medicini i biotehnologiji.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala