- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Pas nanjušio nešto sumnjivo na aerodromu: Osušena tela majmuna otkrivena u prtljagu putnika iz Konga

© AP Photo / Customs and Border ProtectionMumificirani ostaci majmuna otkriveni u prtljagu putnika iz DR Kongo pre sletanja na bostonski Aerodrom
Mumificirani ostaci majmuna otkriveni u prtljagu putnika iz DR Kongo pre sletanja na bostonski Aerodrom - Sputnik Srbija, 1920, 13.02.2024
Pratite nas
Pas američke carinske i granične službe nanjušio je skrivena osušena tela majmuna koja je jedan od putnika koji je doleteo iz Demokratske Republike Kongo pokušao da prokrijumčari u SAD, saopšteno je iz američke granične policije.
Putnik je carinskoj kontroli prijavio da u prtljagu ima pakete sa sušenom ribom, ali nakon što je pas nanjušio nešto sumnjivo i seo pored prtljaga, graniči inspektori su putnika zaustavili i u prtljagu pronašli osušena tela četiri majmuna, prenosi AP.
Putnik je inspektorima rekao da je majmune doneo u SAD „za ličnu upotrebu“.
Sirovo ili minimalno obrađeno meso divljih životinja zabranjeno je unositi u SAD zbog opasnosti od širenja bolesti, navodi američka agencija.
Protiv putnika nije podignuta optužnica, ali sav prtljag mu je zaplenjen i oko skoro četiri kilograma mesa divlje životinje je uništeno, saopštio je portparol granične policije.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala