- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj: Putinov intervju izazvao diskusije u Evropi

© Foto : Snimak sa ekrana/tuckercarlson.comPredsednik Rusije Vladimir Putin i novinar Taker Karlson
Predsednik Rusije Vladimir Putin i novinar Taker Karlson - Sputnik Srbija, 1920, 13.02.2024
Pratite nas
Intervju ruskog predsednika Vladimira Putina američkom novinaru Takeru Karlsonu izazvao je diskusije u Evropi i pitanje da li je potrebno nastaviti nekonstruktivnu politiku u odnosu prema Rusiji, izjavio je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Nesumnjivo je da je intervju naišao na veliki odjek. U brojnim evropskim zemljama u toku su diskusije koje izlaze van okvira mejnstrima i gde pokušavaju da postave pitanja u vezi sa tim koliko je svrsishodno nastaviti ovu nekonstruktivnu liniju prema Moskvi koju vidimo“, ocenio je Peskov.
Pored toga, portparol je kazao da su Putin i Karlson nakon intervju još kratko porazgovarali.
Američki novinar Taker Karlson je 9. februara objavio intervju s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom na svom sajtu, a zatim ga je objavio i na društvenoj mreži „Iks“ i na Jutjub kanalu. Intervju je na „Iksu“ imao više od 172 miliona, a na Jutjubu više od 10,4 miliona pregleda. Intervju je objavljen i na sajtu Kremlja.
Putin je u intervjuu detaljno objasnio da Moskva ne namerava da napadne zemlje NATO-a, a pre svega da ne planira da napadne Poljsku i baltičke zemlje, kako na Zapadu pokušavaju da ubede sopstveno stanovništvo.
Ruski lider je naveo i da su zapadne zemlje počele da shvataju da je strateški poraz Rusije u sukobu s Ukrajinom nemoguć i da treba da razmišljaju o svojim daljim potezima. On je dodao da je Rusija spremna za dijalog.
Pogledajte i:
Američki novinar Taker Karlson u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2024
RUSIJA
Karlson: Putin je spreman za razgovore i kompromis
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala