- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bez osnova proterali slavnog Rusa i doveli Amerikanca, a sada ih spasava – Srbin

© AP Photo / Kirsty WigglesworthĐorđe Petrović
Đorđe Petrović - Sputnik Srbija, 1920, 13.02.2024
Pratite nas
Američki milijarder Tod Beli „zalutao“ je u fudbal, to znaju i oni koji površno prate najpopularniji sport na planeti. Čovek koji je zamenio Rusa Romana Abramoviča devalvirao je Čelsi nagomilanim transferima, od kojih je, stiče se utisak, jedini pogodak bio Đorđe Petrović.
Srpski čuvar mreže kog je put od Banovog brda preko Amerike doveo do Premijer lige, ostavio je fantastičan utisak nakon povrede prvog golmana „plavaca“ i od tada je jedina svetla tačka kluba koji ne zna ni sam kojim putem će krenuti.
Čelsi igra po sistemu toplo-hladno. Ne postoji kontinuitet, rezultati su krajnje nepredvidivi, jedino je postalo jasno da je sudbina stavljena u ruke Srbina koji brani fantastično, ali to često nije dovoljno jer protivnici prete sa svih strana.
U dvoboju sa Liverpulom Đorđe se suočio sa preko 20 udaraca ka svom golu, a kapitulirao je četiri puta. Jasno je da je epilog mogao da bude kratka horor priča za klub iz Londona da nije bilo Petrovića.
Američki milijarder je od dolaska na Stamford bridž potrošio preko milijardu evropskih novčanica, dovedeno je čak 29 novih imena od kojih je velika većina bila promašena investicija.
Navodno, odnosno prema pisanju britanskih medija, nekolicina novajlija nezadovoljna je potpisom dugoročnih ugovora jer ne znaju ni sami kakav je dugoročni projekat slavnog kluba, koji je pod komandom Romana Abramoviča pokorio Evropu, osvajao je i titule Premijer lige.
Sada, „po šapom“ Amerikanca koji „ne oseća“ fudbal, a sa njim se na društvenim mrežama neprestano šale, da misli da je u pitanju američki fudbal ili NBA, klub je svetlosnim godinama daleko od titule.
Da sve bude još gore, postoje indicije da bi se Amerikanac rado prevremeno zahvalio na saradnji Maurisiju Poketinu, ali da to ne može da učini jer bi nadmašio finansijski fer-plej i klub bi se našao na udaru UEFA i susreo bi se sigurno sa sankcijama.
Čelsi je od dolaska Toda Belija kupovao i dovodio „na kilo“, bačeno je preko milijardu, a najveći udar usledio je odmah po njegovom dolasku u klub.
Svlačionica je postala pretesna, praktično su u dve morali da se skidaju fudbaleri londonskog kluba prilikom treninga. Dejvid Vašington i Anđelo dovedeni su iz Santosa za ukupno 31 milion, stigao je i Đorđe Petrović za 14, Andrej Santos za 12,5, Pjer-Emerik Obamejang iz Barselone za 12 miliona, ali je brže bolje otišao u Marsej jer se nije snašao u svom tom američko-britanskom ludilu.
Za prethodna četiri prelazna roka čak 29 fudbalera je stiglo, ali su retki oni koji su opravdali uloženi novac. Jedan od njih, ako ne i jedini, je Đorđe Petrović, na čija leđa je stavljen preveliki teret.
Fudbaleri Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 07.02.2024
SPORT
Nema prepreka za susret Srbije i Rusije – u Moskvu pozvan i Novak
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala