- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zapad se plaši da bi ukrajinska elita mogla da pređe na stranu Rusije

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaProtest opozicije na Trgu nezavisnosti u Kijevu uoči samita "normandijske četvorke" u Parizu
Protest opozicije na Trgu nezavisnosti u Kijevu uoči samita normandijske četvorke u Parizu - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2024
Pratite nas
U SAD i Velikoj Britaniji se plaše izdaje predstavnika ukrajinske elite koji bi mogli da pređu na stranu Rusije, takvih slučajeva je već bilo, izjavio je direktor Spoljno-obaveštajne službe Sergej Nariškin.
"Takvi strahovi su potpuno opravdani - prvi su već krenuli", rekao je on.
On je dodao da se razgovor o izdaji pojavio nakon razgovora o mogućnosti imenovanja specijalnog izaslanika SAD za Ukrajinu. Prema rečima šefa Spoljno-obaveštajne službe, Ukrajinci su počeli da shvataju da će Moskva sigurno da postigne ciljeve specijalne vojne operacije, suočeni sa problemima u dobijanju vojne pomoći, teškoćama sa mobilizacijom i „težom situacijom na frontu“.
Nariškin je istakao da postoji velika verovatnoća da ideja o imenovanju novog specijalnog izaslanika u Ukrajini neće dovesti do rezultata koje Zapad želi.
Ranije je Spoljno-obaveštajna služba Rusije saopštila da SAD ubeđuju G7 da imenuju specijalnog izaslanika za Ukrajinu, među kandidatima se navodi generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala