- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ugrožena karijera najvećeg srpskog talenta – preko noći izgubio 30 odsto mišića!

CC0 / Pixabay / Rukomet
Rukomet - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2024
Pratite nas
Neverovatna i tužna priča o najvećem srpskom i jednom od najvećih rukometnih talenata sveta – Stefanu Dodiću. Vratio se u Vojvodinu prošlog leta kako bi oživeo karijeru protkanu povredama, a sada je derbi s Partizanom presedeo na tribinama zbog misteriozne povrede.
Naime, prema rečima klupskog doktora Stefan Dodić je za noć izgubio čak 30 odsto mišićne mase, a niko nema odgovor na pitanje kako se to desilo i kako je to zapravo moguće.
Vojvodina je pala na Banjici rezultatom 30:25, ali goste iz Novog Sada daleko više brine zdravstvena situacija velikog talenta koji ima samo 20 godina i pred kojim je blistava budućnost u slučaju da se otkrije šta se zapravo dešava sa njim i sa njegovim telom.
Nakon što je mesecima muku mučio s povredom kolena, uspeo je da se vrati trenažnom procesu, dobio je „zeleno svetlo“ od lekara Vojvodine, da bi protiv crno-belih bio preseljen na tribine zbog neobičnog i nesvakidašnjeg problema.
„Ne znam šta će biti sa njim i sa njegovom karijerom,“ rekao je na konferenciji za medije trener Novosađana Boris Rojević, čije reči je preneo portal Mondo.rs.
Rojević je na konferenciji bio vidno zabrinut za svog rukometaša na čijem dovođenju je lično insistirao, s obzirom na neverovatan kvalitet koji Stefan Dodić poseduje.
„Dodić je ustao jutros i izgubio je deo mišića. Niko ne zna zašto, kako i zbog čega. Izgubio je 30 odsto mišića. Zaista sam šokiran i ceo dan sam nervozan, ujedno i jako tužan. Mislim da je to dete trebalo da bude neko ko će da nosi našu reprezentaciju i Vojvodinu u narednim sezonama, Bio je moja velika žljea i prethodnih godina. Bio sam u šoku kada me je nazvao kondicioni trener i saopštio mi to. Znam da ćemo svi u klubu da učinimo sve, da ćemo da obiđemo sve doktore, celu Evropu, da vidimo šta je prava dijagnoza. Verovatno da nije bila prava do sada. Dobio je zeleno svetlo da igra i...“, istakao je Rojević.
Momak rođen u Vranju pre 20 godina proglašen je jednim od najtalentovanijih srednjih bekova planete i sa 17 godina se već oprobao na najvećoj sceni.
Branio je boje skopskog Metalurga, Ohrida, Vardara, Vive Kjelcea, Zagreba i Celja, ujedno i najmlađi strelac u istoriji Lige šampiona.
Sa mladom reprezentacije Srbije osvojio je zlatnu medalju u Portugaliji 2022. godine, gde je proglašen za MVP-ja turnira.
Superboul - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2024
SPORT
Spektakl u Las Vegasu: Čifsi posle drame odbranili titulu u Superboulu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala