- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Potomci nacista“: Zaharova otkrila zašto u Nemačkoj podržavaju Zelenskog

© Olivier Matthys, Pool PhotoVladimir Zelenski
Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2024
Pratite nas
Nemačka podržava nacistički režim Vladimira Zelenskog jer su potomci nacista na vlasti u Nemačkoj, izjavila je zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
"Zašto Nemačka podržava nacistički režim Zelenskog? Zato što su potomci nacista na vlasti u Nemačkoj", napisala je Zaharova na svom Telegram kanalu, komentarišući objavljivanje nemačkog časopisa Bunte o Valdemaru Berboku, dedi aktuelne ministarke spoljnih poslova Nemačke Analene Berbok.
Prema podacima časopisa, Berbok je imao čin oficira Vermahta tokom Drugog svetskog rata, pošto je bio inženjer u oblasti protivvazdušne odbrane. Prema dokumentu, stariji Burbok je bio „bezuslovni nacionalsocijalista“, čitao je Hitlerovu knjigu „Majn kampf“ i „bio potpuno na strani nacionalsocijalizma“.
„Prošlo je nekoliko dana, a sama Barbok i dalje ćuti. Bild je objavio čitav spisak poznatih ličnosti koje su joj pritekle „u pomoć” i priznale nacističku prošlost svojih predaka: premijer Saksonije-Anhalt, Rajner Haselof je rekao da je njegov otac služio u Vermahtu i da je bio u zarobljen 1944. godine u severnoj Francuskoj“, dodala je Zaharova.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala