- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Ovo je najvažnije...“: Kremlj o reakcijima Šolca i Sunaka na Putinov intervju

© Sputnik / Natalia SeliverstovaPogled na moskovski Kremlj i nebodere poslovnog centra "Moskva siti"
Pogled na moskovski Kremlj i nebodere poslovnog centra Moskva siti - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2024
Pratite nas
Za Kremlj je najvažnije da su se nemački kancelar Olaf Šolc i britanski premijer Riši Sunak upoznali sa sadržajem intervjua ruskog lidera Vladimira Putina američkom novinaru Takeru Karlsonu, a njihova emotivna reakcija može biti povezana sa željom da se nekako opravdaju pred svojim poreskim obveznicima, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Po svemu sudeći, upoznati su sa sadržajem intervjua i to je za nas najvažnije. Oni su još jednom čuli, a oni kao šefovi izvršne vlasti svojih država, imali su takođe mogućnost da se kontinuirano upoznaju sa gledištem predsednika Rusije, a sada im je u punoj meri prezentovana. Koliko ja razumem, iskoristili su tu mogućnost. To je najvažnije“, rekao je Peskov novinarima.

Kako tvrdi nemački list „Velt“, Šolc je intervju nazvao „smešnim“ i rekao da je Putin za 127 minuta ispričao „apsurdnu istoriju razloga zbog čega je pokrenut rat“.
Sunak je za TV „Skaj njuz“ takođe kritikovao intervju ruskog predsednika.
Intervju ruskog predsednika Vladimira Putina američkom novinaru Takeru Karlsonu već je sakupio oko milijardu pregleda na svim jezicima sveta, izjavila je Margarita Simonjan, glavna urednica RT i Sputnjika.
Putinov intervju Takeru Karlsonu objavljen je u noći 9. februara. Značajan deo dvočasovnog razgovora bio je posvećen ukrajinskom sukobu i odnosima Rusije sa Sjedinjenim Državama, NATO-om i Zapadom uopšte.
Pogledajte i:
Taker Karlson i Vladimir Putin. - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2024
RUSIJA
Pogledajte ceo razgovor u četiri oka koji je uzdrmao planetu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala