- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Nebenzja: Zapad se nadao da će pomoću neonacističkog čudovišta u vidu Kijeva oslabiti Rusiju

© AP Photo / Vadim GhirdaUkrainian servicemen climb on a fighting vehicle outside Kyiv, Ukraine, Saturday, April 2, 2022
Ukrainian servicemen climb on a fighting vehicle outside Kyiv, Ukraine, Saturday, April 2, 2022 - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2024
Pratite nas
Zapadne zemlje su se nadale da će uz pomoć „neonacističkog i rusofobičnog čudovišta“, koje predstavlja kijevski režim, barem uspeti da oslabe Rusiju, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja na sednici Saveta bezbednosti o situaciji u Ukrajini.

„Svi oni su odlično razumeli šta se u stvari događalo i do čega to može da dovede, ali ništa nisu preduzimali nadajući se da će neonacističko i rusofobično čudovište koje su podigli na našim granicama uspeti da pobedi ili bar značajno oslabi Rusiju“, rekao je Nebenzja.

Kako je dodao, nakon početka specijalne vojne operacije zapadni gospodari kijevskog režima nisu dozvolili Ukrajini da potpiše mirovni sporazum koji je već bio dogovoren u Istanbulu.
„Dakle, oni su saučesnici u tragediji i u potpunosti su odgovorni za posledice nepromišljenih i fatalnih po Ukrajinu akcija sabotaže Minskih sporazuma i odustajanja od sporazuma iz Istanbula“, ocenio je Nebenzja.
Ruski diplomata je zaključio da zločinačka klika koja je došla na vlast u Kijevu nastavlja da šalje stotine hiljada Ukrajinaca da kao topovsko meso ginu za zapadne geopolitičke interese.
Pogledajte još:
Stalni predstavnik Rusije u UN Vasilij Nebenzja - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2024
RUSIJA
Rusija u UN: Minski sporazumi bili su jedina šansa za mir u Ukrajini
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala