- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kancelarija Zelenskog: Putinov intervju može da ugrozi pomoć Amerike Ukrajini

© Foto : POOL/Tucker Carlson Network / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin tokom intervjua američkom novinaru Takeru Karlsonu
Predsednik Rusije Vladimir Putin tokom intervjua američkom novinaru Takeru Karlsonu - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2024
Pratite nas
Savetnik rukovodioca kancelarije predsednika Ukrajine Sergej Leščenko izjavio je da bi intervju ruskog predsednika Vladimira Putina američkom novinaru Takeru Karlsonu mogao da utiče na javno mnjenje i političare u SAD, koji donose odluke o izdvajanju pomoći za Ukrajinu.
„Ne treba potcenjivati itervju... On nije bezopasan i uticaće na američkog birača da pomisli da taj rat treba zaustaviti obustavljanjem pomoći Ukrajini. I nova administracija će to učiniti - uštedeće novac Amerikanaca, poštedeće živote Ukrajinaca“, rekao je Leščenko za televizijski kanal „Rada“.
Prema njegovim rečima, ako takvo raspoloženje bude formirano kod američkih birača, političari u SAD će biti primorani da to usliše.
Leščenko je zaključio da je zbog toga Putinov intervju Karlsonu veoma opasan u rukama „veštih propagandista“.
Savetnik u kancelariji Vladimira Zelenskog, takođe, smatra da bi taj intervju mogao pomoći Karlsonu da prođe takozvani kasting kako bi u budućnosti pretendovao na ulogu potpredsednika SAD, u slučaju pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima u novembru.
„Njegova kandidatura se sve češće spominje. Zbog toga, ako on pomaže Trampu u formiranju neophodnog javnog mnjenja u Americi, ovo je već prva uloga koju je ispunio za prolaženje na tom kastingu“, smatra Leščenko.
Američki novinar Taker Kalrson je 9. februara objavio intervju s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom na svom sajtu, a zatim ga je objavio i na društvenoj mreži „Iks“ i na Jutjub kanalu. Intervju je na „Iksu“ imao više od 172 miliona, a na Jutjubu više od 10,4 miliona pregleda. Intervju je objavljen i na sajtu Kremlja.
Putin je u intervjuu detaljno objasnio da Moskva ne namerava da napadne zemlje NATO-a, a pre svega da ne planira da napadne Poljsku i baltičke zemlje, kako na Zapadu pokušavaju da ubede sopstveno stanovništvo.
Ruski lider je naveo i da su zapadne zemlje počele da shvataju da je strateški poraz Rusije u sukobu s Ukrajinom nemoguć i da treba da razmišljaju o svojim daljim potezima. On je dodao da je Rusija spremna za dijalog.
Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2024
RUSIJA
Putin u intervjuu Takeru Karlsonu: Ukrajinci se osećaju kao Rusi - opet će se ujediniti ruski narod
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala