- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Taker Karlson sam predložio intervju sa Putinom

© POOL/Tucker Carlson Network / Uđi u bazu fotografijaIntervju predsednika Rusije Vladimira Putina američkom novinaru Takeru Karlsonu
Intervju predsednika Rusije Vladimira Putina američkom novinaru Takeru Karlsonu - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2024
Pratite nas
Američki novinar Taker Karlson sam je predložio da se uradi intervju, a ruski predsednik Vladimir Putin prilično brzo je pristao, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Zaista, on nas je sam kontaktirao, predložio je ovaj intervju. Aktivno smo pregledali njegove materijale, pogledali njegovu publiku, videli koliko uravnoteženo pokriva određena pitanja. I došli smo do zaključka da zaista preporučimo predsedniku da dâ intervju. Vrlo brzo je pristao na to“, rekao je Peskov za televiziju „Rusija 1“.
Portparol je dodao da je Karlson predvideo da će se podići prašina oko intervjua sa ruskim predsednikom, ali da je to samom novinaru povećalo popularnost.
„Koliko shvatam, ni sada mu nije lako. S druge strane, kao prilično pametan čovek, mislim da je predvideo da će izazvati buru emocija. Ali pošteno rečeno, treba reći da mu je ovaj intervju prilično povećao popularnost“, ocenio je Peskov.
Peskov je dodao da Zapad postaje sve nepredvidiviji i da se Kremlj bojao da će i pre početka intervjua sa ruskim predsednikom doći do Karlsonovog „proganjanja“.
„S obzirom da ovaj kolektivni Zapad postaje sve nepredvidiviji i da zaista ne preza apsolutno ni od čega, naravno, postojale su izvesne bojazni da će Karlsona i pre početka intervjua proganjati i to je i bilo“, naveo je portparol.
Američki novinar Taker Karlson objavio je na svom sajtu intervju sa Putinom, a zatim ga postavio na društvenu mrežu Iks i Jutjub. Od objavljivanja, video je imao više od 170 miliona pregleda na mreži Iks i više od 10 miliona pregleda na Jutjubu. Intervju se pojavio i na sajtu Kremlja.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala