Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Orban: Moramo što pre da primimo Srbiju u EU, u suprotnom ćemo je izgubiti

© Sputnik / Lola ĐorđevićPokazivanje prstom na tekst sporazuma
Pokazivanje prstom na tekst sporazuma - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2024
Pratite nas
Srbija treba da postanče članica Evropske unije što je pre moguće, jer će u suprotnom Beograd izabrati saradnju s drugim partnerima, a Brisel će izgubiti tu zemlju, izjavio je premijer Mađarske Viktor Orban.
„Treba da završimo stari zadatak u vezi s proširenjem pre nego što pristupimo novom proširenju s Ukrajinom. Ako ne integrišemo Srbiju što je pre moguće, izgubićemo je. Srbija ima druge varijante. Ona je upravo zaključila sporazum o slobodnoj trgovini s Kinom“, rekao je Orban, a prenosi list „Die Presse“.
Mađarski premijer je dodao da je proširenje Evropske unije na Zapadni Balkan prioritet za Budimpeštu tokom predsedavanja Savetu Evropske unije, koje počinje 1. jula.
Zvanični status kandidata za članstvo u EU imaju Albanija, Bosna i Hercegovina, Gruzija, Moldavija, Severna Makedonija, Srbija, Turska, Ukrajina i Crna Gora. Brisel vrši pritisak na Srbiju kako bi je primorao da pristane da status kandidata dobije i takozvano Kosovo, što je bi faktički značilo priznavanje nezavisnosti te srpske pokrajine.
Premьer-ministr Vengrii Viktor Orban - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2024
Specijalna operacija u Ukrajini
Orban: Ukrajina treba da postane tampon zona između Rusije i Zapada
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala