- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Siner: Najviše podsećam na Novaka

© AFP 2023 / VALERY HACHENovak Đoković i Janik Siner
Novak Đoković i Janik Siner - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2024
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, nekoliko puta je isticao da svog teniskog naslednika vidi u Janiku Sineru koji ga je u poslednja četiri duela pobedio tri puta. Mladi Italijan osvojio je prvi Grend slem, a potom se i sam složio sa srpskim asom da podseća na njega.
Iako je jedna od glavnih tema u teniskom svetu, čini se da je i Janik Siner i dalje ostao prizeman, miran i skroman momak koji ne troši vremena na popularnost, već se trudi da posle osvojenog Australijan opena dodatno napreduje.
Tenis koji Siner pokazuje naročito u poslednje dve sezone sve više podseća na Đokoviča, a Italijan i ne krije da mu je prvi reket sveta uzor.
„Trudio sam se maksimalno da učim od sve trojice ali najviše podsećam na Novaka Đokovića. Obojica igramo sa osnovne linije, ali idemo i na mrežu. Obojica slično proklizavamo. Osećam se srećnim što sam počeo karijeru u njihovo vreme. Rodžer Federer više nije aktivan, ali kada je bio na Turu, pokušavao sam gledam šta radi u teretani i slično. Niko nikada nije osvojio toliko gren slem trofeja kao oni i zato sam koristio vreme pored njih“, iskoristio je Siner.
Koliko je skroman dokazuje i to što ne ćeli da izdaja sebe i Alkarasa kao jedine teniske buduće nade.
„Ima još odličnih tenisera. Tu su Medvedev, Zverev… Tačno je da smo Karlos i ja najmlađi, zajedno sa Runeom. Lepo je što ne igramo isto, zato će budućnost biti interesantna“, veruje Siner.
Rad, rad i samo rad je parola kojom se vodi novopečeni Grend slem šampion pa tako sebi nije dao previše oduška ni posle osvajanja prve Grend slem titule.
„Još nisam video roditelje od trijumfa u Melburnu. Prvo sam otišao u Rim i proveo dva dana. To je bio moj jedini odmor. Čak i dok sam bio tamo, radio sam stalno u teretani kako ne bih izgubio fizičku spremnost. Cilj je da sledeće nedelje u Roterdamu igram maksimalno“, istakao je Italijan.
U Janikovoj igri najviše impresionira mirnoća pa čak i u nekim nezgodnim situacijama.
„Kada sam imao 6-7 godina, nervirao sam se, ali ne mnogo. Uvek sam bio smiren, jedino se ljutim kada se osećam umornim. Kontrolišem glavu dobro a u tome sam mnogo napredovao u poslednje dve godine. Mozak je jedino što može da se kontroliše i dobro se osećam“, objasnio je Siner.
Italijan nije išao istim putem kao ostali vršnjaci i njegov fokus nije bio na juniorskim turnirima.
„Uvek sam voleo da igram protiv starijih tenisera, jer se tako više uči. Igrao sam juniorske turnire do 15-16 godina a onda prešao na fjučerse. Želeo sam da tako naučim kako da se nosim u teškim trenucima. A fjučersi odlično služe za to“, objasnio je Janik.
Ciljevi za nastavak sezone jesu da poboljša rezultate iz prošle godine na Grend slemovima.
„Ostala su još tri gren slema u ovoj godini i želim da nadmašim moje rezultate iz prošle. Na Vimbldonu sam došao do polufinala i neće biti lako nadmašiti to. Na Rolan Garos sam ispao u drugom kolu a na Ju-Es openu u osmini finala. Ima tu još važnih turnira, kao Indijan Vels i Majami, sezona na šljaci“, zaključio je Janik Siner, trenutno četvrti teniser planete.
Jelena Ribakina - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2024
SPORT
Moskovljanka bolja od Ruskinje u finalu Abu Dabija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala