Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Nestorović za ponavljanje beogradskih izbora, protiv međunarodne istrage

© Sputnik / Lola ĐorđevićBranimir Nestorović
Branimir Nestorović - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2024
Pratite nas
Narodni poslanik „Mi - glas iz naroda“ Branimir Nestorović izjavio je danas da smatra da treba ponoviti beogradske izbore. U vezi sa rezolucijom Evropskog parlamenta, rekao je da ne sme da se dozvoli međunarodna istraga o navodnim neregularnostima na izborima i predložio da se tim pitanjem bavi Anketni odbor Skupštine.
Na tim ponovljenim izborima predstavnici dela opozicije bi, prema oceni Nestorovića, prošli katastrofalno.
„Treba ponoviti izbore u Beogradu, ovaj put će katastrofalno izgubiti. Time će se izbiti jedan argument njima iz ruke koji kažu da imaju. Mene su optuživali da sam rekao da su izbori regularni, a mi nemamo dokaze da su izbori bili neregularni. Ono što smo mi videli na izbornim mestima jeste da nije bilo skoro nikakve nepravilnosti. Ja nemam razloga da branim ikoga, ni jednu ni drugu stranu. Oni su potpisali zapisnike", rekao je on za TV Prva.
Na pitanje da li će „podići ruke“ kada se bude glasalo na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Beograda, Nestorović je odgovorio odrično. Poručio je i da će biti konstruktivna opozicija.
Prema njegovom mišljenju, predstavnici opozicije su, razočarani zbog izbornog neuspeha, odlučili da naprave haos, nakon čega je usledila rezolucija Evropskog parlamenta.
„Smisao te rezolucije je isključivo da pokaže da smo mi nacija gde se izbori kradu... Ja stvarno mislim da ne sme da se dozvoli međunarodna istraga. Ako drugi na tvojoj teritoriji radi istragu, ti nisi suverena država“, rekao je Nestorović.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala