- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

Najbrži avion na svetu: Ruski lovac Su-57 prevazilazi sve američke pandane

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaRuski lovac Su-57 u Siriji
Ruski lovac Su-57 u Siriji - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2024
Pratite nas
Od 2025. godine ruska vojna avijacija će početi da dobija usavršenu varijantu lovca pete generacije Su-57. Biće opremljen novim motorom AL-51F, koji će ga učiniti najbržim avionom na svetu, piše časopis „Militari voč“.
Novi moćni uređaj će omogućiti lovcu da leti bez korišćenja naknadnog sagorevanja ne samo na supersoničnim brzinama, nego i na brzinama od dva ili više maha. To će lovcu omogućiti da momentalno reaguje na opasnosti i da mnogo brže patrolira na većim udaljenostima.
List navodi da ruski avion prevazilazi najbolje američke lovce na osnovu više parametara istovremeno. Za razliku od novog Su-57, američki F-35 ne može da leti supersoničnom brzinom bez korišćenja naknadnog sagorevanja.
I ne samo to, prema ocenama zapadnih eksperata, vuča novog ruskog motora je oko osam odsto veća nego vuča američkog analoga F-119.
„Iako je daljina leta Su-57 već dva puta veća od daljine leta američkih konkurenata F-35 i F-22, AL-51F će je dodatno povećati za gotovo 10 procenata“, navodi „Militari voč“.
Prema rečima eksperata, glavna prednost ruskog lovca će biti mnogo manja potreba za servisiranjem, kao i mogućnost povećanja manevarskih sposobnosti na malim brzinama.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala