- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Mask kratko i jasno iskazao stav o sudbini Krima i Donbasa

© AP Photo / Michel EulerIlon Mask
Ilon Mask - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2024
Pratite nas
Američki milijarder Ilon Mask složio se s ocenom, objavljenom na društvenoj mreži „Iks“, da će Krim i deo istočne Ukrajine ostati ruski, uz napomenu da je samo pitanje koliko će još dece morati da umre pre nego što se to prizna.
Mask, koji je vlasnik „Iksa“, odgovorio je na post korisnika pod imenom „Wall Street Silver“, koji je naveo da 60 milijardi dolara dodatne pomoći Ukrajini neće pomoći Kijevu da izađe iz ćorsokaka.
„SAD i Evropa su izgubili ovaj rat. Došlo je vreme da (predsednik SAD Džozef) Bajden, (predsednik Francuske Emanuel) Makron i (kancelar Nemačke Olaf) Šolc priznaju da su izgubili. Rusija će sačuvati Krim i deo istočne Ukrajine. To niko neće promeniti“.
Mask se složio s ovom ocenom i napisao: „Zaista. Pitanje je samo koliko će dece umreti pre nego što se to prizna“.
Mask je u subotu osudio Bajdenov pritisak na Kongres SAD da podrži izdvajanje novog paketa pomoći za Ukrajinu. Biznismen je istakao da je ukrajinski sukob trebalo okončati još pre godinu dana.
Poslanik Državne dume Rusije iz Sevastopolja i član Komiteta za međunarodne poslove Dmitrij Belik smatra da Maskova ocena predstavlja poruku zapadnim biznismenima da se ulaganje novca u pokušaj vraćanja Krima i Donbasa ne isplati.
„Mask praktično govori onima koji žele da ulažu novac u sukob u Ukrajini da će to biti uzaludno uložena sredstva, da se nikada neće vratiti i da neće doneti nikakav profit, jer Rusija nikada neće dati Krim i nove teritorije“, naglasio je poslanik.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala