- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj: Putinov autoritet u svetu ─ kolosalan

© Foto : POOL/Tucker Carlson Network / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin tokom intervjua američkom novinaru Takeru Karlsonu
Predsednik Rusije Vladimir Putin tokom intervjua američkom novinaru Takeru Karlsonu - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2024
Pratite nas
Autoritet predsednika Rusije u svetu je kolosalan, Vladimir Putin je sada jedan od glavnih svetskih lidera, primetio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, napominjući da ruskog lidera slušaju i na Zapadu, iako su skloni da ga satanizuju.
„Predsednik je trenutno jedan od glavnih svetskih lidera. On je jedan od najautoritativnijih, najobrazovanijih i najiskusnijih šefova država na svetu“, rekao je Peskov za televiziju „Rusija 1“.
Portparol je primetio da Putin „ima veoma veliku publiku na kolektivnom Zapadu“, kao i da „oni nisu obožavaoci Putina, već su pre skloniji satanizaciji“.
„Ali kod svetske većine – to jest, sve što nije ‘zlatna milijarda’ – postoji potpuno drugačiji odnos prema našem predsedniku“, dodao je on.

Kijev će morati da prizna trenutnu realnost

Peskov je dodao da je Ukrajina mogla da pođe na mirovne sporazume sa manjim negativnim posledicama, ali to nije učinila u martu 2022. godine.
„Svaki put (pristojan izlaz iz situacije) biće sve teži za kolektivni Zapad i za Ukrajinu, jer je Ukrajina mogla da postigne mirovne sporazume u martu (2022. godine) uz manje posledice, ali to nije učinila. Tačnije, učinila je, a onda su na zahtev Anglosaksonaca odustali od rezultata pregovora. Sada, ako budu krenuli takvi pregovori, postoji sasvim druga realnost i ta drugačija realnost, ma koliko bolna bila za kijevski režim, moraće da bude priznata“, ocenio je Peskov.
Kako je naveo, za Rusiju i ruskog predsednika je važno da se postignu ciljevi specijalne vojne operacije. Ti ciljevi su bili aktuelni i pre početka operacije, a ruski predsednik više puta je predlagao da se odgovarajuće zabrinutosti ruske strane reše političkim i diplomatskim sredstvima.
Putinov intervju Takeru Karlsonu objavljen je u noći 9. februara. Značajan deo dvočasovnog razgovora bio je posvećen ukrajinskom sukobu i odnosima Rusije sa Sjedinjenim Američkim Državama, NATO-om i Zapadom uopšte. Sam novinar je ranije izjavio da je prošle godine već pokušao da obavi intervju sa ruskim liderom, ali je dobio zabranu od američkih vlasti.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala