- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Bugarski novinar: Rusija uvek bila štit Evrope, sada bi EU mogla da se raspadne

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Uđi u bazu fotografijaZastave Rusije i Evropske unije
Zastave Rusije i Evropske unije - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2024
Pratite nas
Rusija je oduvek bila štit Evrope od pretnji sa njenim rezervama resursa i vojnom moći, a sada se Evropska unija pretvorila u „ekonomskog patuljka“ koji može da se raspadne, smatra bugarski novinar Strahil Angelov.
Novinar je za televiziju „Alfa“ izjavio da će aktuelni sukob dovesti do ćorsokaka.
„Mislim da sve više ljudi počinje da uviđa istinu. Da rat u Ukrajini nema nikakvu perspektivu. Propaganda nam pokazuje da je on navodno potreban za obuzdavanje Rusije, ali ne, ovaj rat se, zapravo, vodi radi sklapanja veoma ozbiljnih ugovora o kupovini naoružanja (od zemalja NATO-a). Nema razloga da se lažemo“, rekao je on.
Novinar ističe da Rusija nije pretnja ni Bugarskoj ni EU.
„Naprotiv, Rusija je bila pravi štit, ali Evropa ponovo pravi ogromnu grešku, opet pod pritiskom anglosaksonskih elita. Najjednostavnije rečeno, velika pretnja hegemoniji belog čoveka i Zapada, koji je dominirao poslednjih najmanje 500 godina, predstavljaju Azija i Kina. A Rusija je bila prirodni saveznik“, objasnio je Angelov.
„Kada bi Evropa priznala Moskvu za evropsku prestonicu, a ruski narod za Evropljane, što oni i jesu, onda bi sve izgledalo sasvim drugačije. Uključujući, naravno, i u ekonomskom smislu. Jer ogromne rezerve ruskih resursa, njena vojna moć, oni su neprocenjivi za Evropu“, naglasio je novinar.
Kao rezultat sukoba, Evropska unija bi, jednostavno, moglada se raspadne, smatra on.
„Evropa sada izgleda kao neki ekonomski patuljak. Kao čovek koji nema put, kao zbunjeno dete koje se vrti u mestu. Ako se u Evropi ne promene političke elite, ako Evropa ne preispita svoju spoljnu politiku, verujem da će se ova unija raspasti“, zaključio je on.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala