Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Najavljen veliki opštenarodni protestni skup Srba na Kosovu i Metohiji

© Foto : Sputnjiku ustupila Marijana RajićSrbi traže vladavinu prava u Kosovskoj Mitrovici
Srbi traže vladavinu prava u Kosovskoj Mitrovici - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2024
Pratite nas
Srbi sa Kosova i Metohije održaće u ponedeljak u 12 časova u Kosovskoj Mitrovici veliki protestni opštenarodni skup kojim žele da skrenu pažnju čitavom svetu na svoj obespravljen položaj, posebno zbog odluke Aljbina Kurtija o ukidanju dinara kojom im se ugrožava ostanak i opstanak na njihovim ognjištima.
Iz Udruženja penzionera čiji su predstavnici najavili i prijavili skup nadležnim organima, rekli su da na mitingu u ponedeljak očekuju veliki broj svojih sunarodnika, zdravstvene radnike, prosvetne radnike, socijalno ugrožene, studente i omladinu, jednom rečju „sve one kojima je direktno ugrožena egzistencija nepravednim merama iz Prištine“.
„Ovo će biti jedan naš zajednički mirni apel i skup da pokažemo celom svetu da vide našu muku i obespravljenost. Skup će biti održan u 12 časova u blizini Trga Braće Milić“, istakli su iz Udruženja za TV Most.

Srpska lista podržala opštenarodni protestni skup Srba

Srpska lista saopštila je večeras da podržava mirni protest građana u Kosovskoj Mitrovici koji je za ponedeljak najavilo Udruženje ujedinjenih penzionera.
Iz Udrženja su pozvali sve građane sa KiM da u ponedeljak u 12 časova uzmu učešće u ovom demokratskom protestu građana a protiv odluke režima u Prištini da se ukine dinar i platni promet.
Kako podsećaju iz Srpske liste, skup će biti održan i zbog jednostranih poteza protiv interesa srpskog naroda, od hapšenja nevinih sugrađana, militarizacije severa, pa sve do brutalnog upada kosovskih specijalaca u prostorije srpskih institucija, od privremenih organa pa do ambulatni, pošte i prostorija nevladinih organizacija. '
'Od izuzetnog je značaja da svojim prisustvom u velikom broju pokažemo Prištini da se protivimo ovim antisrpskim odlukama i da želimo da u miru ostanemo da živimo na svojim vekovnim ognjištima'', navode iz Srpske liste.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala