- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Bugarski ugao: Smisao postojanja postsovjetske Ukrajine - konfrontacija sa Rusijom

© AP Photo / John BazemoreAmerička vojska
Američka vojska - Sputnik Srbija, 1920, 10.02.2024
Pratite nas
Zapad je stvorio postsovjetsku Ukrajinu kao državu čiji je smisao postojanja samo u konfrontaciji sa Rusijom, rekao je bugarski novinar Petar Volgin.
Po njegovom mišljenju, ako neko smatra da je sukob u Ukrajini počeo 2022. godine, taj je, najblaže rečeno, neinformisan jer je taj „građanski rat počeo čak i pre Majdana 2014. godine kada su zbacili s vlasti potpuno legalno izabranog predsednika i Vladu“.
„Počevši od 2004. godine, od prvog Majdana, Ukrajinu su polako, ali veoma metodično, pretvarali u anti-Rusiju. Dakle, svrha postojanja nezavisne Ukrajine nije bila samo da bude nezavisna zemlja – zapadni pokrovitelji su je stvarali i podsticali ne kao samostalnu državu, nego kao državu čije postojanje ima smisla samo u konfrontaciji sa Rusijom. Taj proces je trajao i trajao, počevši od ranih 90-ih godina prošlog veka do 2022. godine. Ta zemlja je trebalo da se pretvori u uporište NATO gde će biti raspoređeno oružje, trupe i tako dalje“, rekao je Volgin za televiziju „Bugarska 24“.
Kako je dodao, ako bi, na primer, susedima SAD samo palo na pamet da stupe u vojni savez sa Rusijom, Vašington bi se odmah obračunao sa njima.
„Zamislite da je, recimo, Meksiko imao antiamerikanizam kao svoju zvaničnu politiku 30 godina i da je u nekom trenutku ušao u vojni savez na čelu sa Rusijom. Tamo bi bile ruske baze i oružje – i to na nekoliko kilometara od SAD. Mislite da bi SAD to dozvolile? One bi stale tome u kraj u momentu kada bi hipotetičkoj vladi Meksika ili Kanade uopšte pala na pamet takva ideja“, zaključio je novinar.
Pogledajte još:
Taker Karlson i Vladimir Putin. - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2024
RUSIJA
Pogledajte ceo razgovor u četiri oka koji je uzdrmao planetu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala