- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Šta Vasu Micića čeka u novom NBA timu?

© AP Photo / Darko VojinovicVasilije Micić
Vasilije Micić - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2024
Pratite nas
Mnoge ljubitelje košarke iznenadila je vest o trejdu Vasilija Micića iz Oklahome u Šarlot. Otišao je u tim gde će manje pobeđivati, ali gde bi trebalo da ima veću minutažu.
Micić, Davis Bertans i Tre Men stigli su među Hornetse, dok je u drugom smeru otišao Gordon Hejvord.
Plejmejkeri Šarlota sada su Lamelo Bol, Vasilije Micić, veteran Iš Smit i momak na dvosmernom ugovoru, Amari Bejli. Bekovi su Kodi Martin, Nik Smit, Set Kari i Tre Men. Deluje da bi Micić mogao da ima ulogu drugog plejmejkera.
Dakle, jasno je da je konkurencija manja nego u redovima Tandera. Više neće morati da se bori sa Šaj Gildžes-Aleksanderom i Džošom Gidijem, već bi trebalo da dobije mnogo više prostora da se pokaže u najjačoj ligi sveta.
Lamelo Bol jeste igrač franšize u koju je Vasa stigao, a zanimljivo je da je Micić igrao protiv njega još pre šest godina u Litvaniji. Vasa je tada nastupao za Žalgiris, a Lamelo Bol za Prijenai.
Pored Bola, važnu ulogu u Šarlotu ima i Majls Bridžis (krilni centar), kao i Brendon Miler (krilni košarkaš), ali njih dvojica nisu na Micićevoj poziciji, što je jako dobro.
Interesantno je da je Micić napustio Oklahomu baš u danima kada je počeo da igra više i bolje, da se pronalazi u timu, ali sada će morati sve ispočetka.
Najvažnije za njega je da igra. Ali, i za reprezentaciju Srbije je to bitno jer Orlovima slede Olimpijske igre.
Micić je u Oklahomi prosečno beležio 3,3 poena, 0,8 skokova i 2,5 asistencije po utakmici. Njegov novi klub je jedan od najslabijih ove sezone u NBA ligi.
Šarlot zauzima 13. mesto na tabeli Istočne konferencije sa učinkom 10-40.
Dres reprezentacije Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2024
SPORT
Potvrđeno Sputnjiku: Srbija u bojama zastave i sa starim-novim grbom ide u Nemačku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala