- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Uprkos sankcijama: Rekordan broj stranaca na predstojećem Svetskom omladinskom festivalu u Sočiju

© Foto : Sputnjiku ustupio Mladen StojanovićSvetski omladinski festival okupiće 10 hiljada mladih iz Rusije i isto toliko učesnika iz celog sveta
Svetski omladinski festival okupiće 10 hiljada mladih iz Rusije i isto toliko učesnika iz celog sveta - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2024
Pratite nas
Na Svetskom omladinskom festivalu u Sočiju, koji će biti održan od 1. do 7. marta, učestvovaće rekordan broj stranih izlagača, izjavio je generalni direktor ruskog udruženja „Znanje“ Maksim Drevalj.
Takođe je rekao i da će od ukupno 20.000 mladih, koji će učestvovati na festivalu, njih 10.000 biti iz inostranstva, između ostalog i iz Srbije.
Kako je ranije najavljivano, organizatori će platiti troškove smeštaja i hranu svim učesnicima festivala, a obezbediće i deo avionskih karata za učesnike iz Srbije.
Inače, prijave za učešće na festivalu su trajale do 1. decembra prošle godine, a prema zamisli organizatora, Rusija ovim nastoji da ujedini globalnu omladinsku zajednicu oko ideje pravde i jačanja uloge mladih u novom sistemu međunarodnih odnosa, koji upravo nastaje. Međunarodna agencija Sputnjik je informativni partner ovog festivala.
Mladi u Srbiji - Sputnik Srbija, 1920, 25.11.2023
SRBIJA
Srbija do Sočija! Dve stotine mladih iz naše zemlje kreće u Rusiju - da menja svet
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala