- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Šojgu u obilasku zone SVO: Jedinice grupe „Zapad“ pokazale izuzetno visoku efikasnost /video/

© Sputnik / Vitaliй Anьkov / Uđi u bazu fotografijaMornarička pešadija ruske mornarice na vežbi bojevog gađanja u Primorskom kraju
Mornarička pešadija ruske mornarice na vežbi bojevog gađanja u Primorskom kraju - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2024
Pratite nas
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu je posetio je kontrolni punkt jedne od formacija grupe snaga „Zapad“ i saslušao izveštaje o situaciji kao i planove za dalje delovanje, prenosi Ministarstvo odbrane Rusije nakon sastanka u štabu Ujedinjenih jedinica o situaciji u zoni specijalne vojne operacije.
Komandant grupe „Zapad“, general-pukovnik Evgenij Nikiforov je ministru odbrane Rusije saopštio o visokoj efikasnosti interakcije jurišnih jedinica sa obaveštajno-udarnim sistemima koji su se koristili prilikom probijanja neprijateljske odbrane.
U Ministarstvu su naveli da se Šojgu zahvalio komandantima jedinica na veštom vođenju vojske, kao i na uspešnim ofanzivama i efikasnosti u zoni specijalne vojne operacije.
„Prema rezultatima na punktovima za upravljanje jedinicama, ministar odbrane Rusije je održao sastanak u štabu Ujedinjene grupe vojske, gde je slušao izveštaje komandanta o tekućoj situaciji u zoni specijalne vojne operacije, karakteru neprijateljskih akcija i izvršavanju vojnih zadataka na operativnim pravcima“, rekli su u ruskom Ministarstvu.
Ministru su prikazali kako je obaveštajno-udarnim kompleksima efikasno uništen sistem „hajmars“ u naselju u hersonskom pravcu, skladišta municije na krasnolimanskom pravcu, kao i haubica M777 američke proizvodnje u naselju Časov Jar.
Šojgu je proverio i rad jedinica na ruskim granicama i poručio da se još povećaju obaveštajna i udarna sredstva.
Naložio aktivnije izviđanje u celoj dubini odbrane Oružanih snaga Ukrajine i proaktivno delovanje, kao i da pod posebnom kontrolom budu pitanja kontinuiranog i ritmičnog snabdevanja vojnih jedinica u specijalnoj vojnoj operaciji, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
Pogledajte i:
Ruska vojska - Sputnik Srbija, 1920, 02.02.2024
Specijalna operacija u Ukrajini
Šojgu: Više od 23.000 ukrajinskih vojnika poginulo ili ranjeno za poslednjih mesec dana
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala