Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Konstituisan parlament Vojvodine, potvrđeni svi mandati

© Tanjug / NENAD MIHAJLOVIĆKonstituisan parlament autonomne pokrajine Vojvodine
Konstituisan parlament autonomne pokrajine Vojvodine - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2024
Pratite nas
Skupština Vojvodine na današnjoj sednici potvrdila je mandate svih 120 poslanika čime je konstituisan novi saziv pokrajinskog parlamenta.
Konstitutivnom sednicom predsedavao je najstariji poslanik Miroslav Španović.
U novom sazivu najviše mandata - 66 ima lista „Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane“, „Srbija protiv nasilja“ 30, Savez vojvođanskih Mađara devet poslanika, Socijalistička partija Srbije i koalicija Nove Demokratske stranke Srbije po sedam mandata i Ruska stranka jedan.
Poslanici „Srbije protiv nasilja“ nisu prisustvovali sednici i bili su u poslaničkom klubu, a četiri poslanika sa te liste, iz Demokratske stranke i stranke Zajedno, nisu ni došli. Poslanici liste NADA-Novi DSS-POKS prisustvovali su sednici, ali nisu želeli da učestvuju u radu.
© Tanjug / NENAD MIHAJLOVIĆKonstituisan parlament autonomne pokrajine Vojvodine
Konstituisan parlament autonomne pokrajine Vojvodine - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2024
Konstituisan parlament autonomne pokrajine Vojvodine
Predsednik i potpredsednik Skupštine Vojvodine biće, kako je rečeno, izabrani narednih dana, u zakonskom roku, a o nastavku konstitutivne sednice poslanici će biti obavešteni.
Damir Zobenac, sa liste „Vojvodina ne sme da stane“ rekao je da je ovo prvi put u istoriji da opozicija nije želela da prisustvuje konsultacijama pri formiranju skupštine.
„Sa zadovoljstvom možemo da kažemo da smo načinili prvi korak, odnosno potvrdili mandate. Sada ulazimo u pregovore sa našim dosadašnjim koalicionim partnerima, pre svega sa Savezom vojvođanskih Mađara i Socijalističkom partijom Srbije, a moguće i sa još nekim poslaničkim grupama koje su prešle cenzus“, rekao je Zobenac.
Predstavnici opozicije su na početku saopštili da neće prisustvovati pregovorima već da su tu da potvrde mandate. Prema rečima doktora Branislava Ristivojevića iz „Nade za Vojvodinu“, opozicija čeka razvoj događaja na državnom nivou.
„Naša grupa neće učestvovati u radu, ravnaćemo se spram događaja u našoj zemlji. Nismo mi ti koji su sada na potezu, verifikovaćemo samo mandate danas“, rekao je Ristivojević.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala