- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Francuski političar: Putinov intervju nateraće Zapad da se zamisli

© AFP 2023 / Patrick KovarikPogled na Pariz
Pogled na Pariz - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2024
Pratite nas
Intervju predsednika Rusije Vladimira Putina američkom novinaru Takeru Karlsonu primoraće mnoge na Zapadu da više podstiču svoje vlade na podršku pregovorima između Rusije i Ukrajine i protiv isporuka oružja Kijevu, ocenio je za Sputnjik lider francuske partije „Patriote“ Florijan Filipo.
„To može da promeni javno mnjenje, što je veoma važno. Ono može postati izbalansiranije i moglo bi više da podstiče na pregovore i da se protivi isporukama oružja i novca režimu Vladimira Zelenskog. To je nedvosmisleno“, rekao je Filipo.
Prema njegovim rečima, zapadne vlade, među njima i francuska, su do te mere „porobljene“ od strane NATO i SAD da će biti potrebni veći napori da se to promeni.
„To je veoma važna prva faza. Izuzetno je važno da zapadno javno mnjenje čuje i drugu tačku gledišta u vezi s tim sukobom. U tome je smisao tog intervjua a Takera Karlsona i te kako slušaju“, rekao je on i dodao da na Zapadu malo znaju o istoriji Ukrajine.
Do početka sukoba mnogi nisu znali ni na karti da pokažu gde je Ukrajina, a u intervjuu mogu da čuju o istoriji, naveo je političar.
„Sve to će naterati i one kojima to sve nije toliko interesantno da se zamisle“, zaključio je Filipo.
Intervju predsednika Rusije Vladimira Putina američkom novinaru Takeru Karlsonu je na društvenoj mreži Iks imao je za 16 sati od objavljivanja 120 miliona pregleda.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala