- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Bugarski političar: Baltičke zemlje i Bugarska mogu da „zakuvaju“ ozbiljnije od situacije u Ukrajini

CC0 / Pixabay / Sofija
Sofija - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2024
Pratite nas
Baltičke zemlje i Bugarska mogu biti one zbog kojih će početi sukob u svetu, smatraju bugarski novinari Simeon Milanov i Rumen Petkov. Oni su podsetili kako je nedavno bugarski ministar odbrane Todor Tagarev pozvao na pripremu za rat „ako Putin pobedi u Ukrajini i nastavi svoju agresivnu politiku".
Milanov smatra da u tom slučaju može da se tako „zakuva", da će to nadmašiti čak i ono što se sada dešava u Ukrajini. Istakao je da SAD nisu bile spremne za „ukrajinsku kašu".
Istakao je da su ljudi kao što je bugarski premijer Nikolaj Denkov i ministar odbrane Bugarske Todor Tagarev sposobni na sve u želji da dokažu vernost Americi.
Prema rečima Petkova, SAD ne bi želele sukob sa Rusijom koja već ima veliko iskustvo za dve godine aktivnih borbenih akcija.

„U vodećim američkim vojnim i diplomatskim izdanjima su se pre nekoliko godina pojavljivale analize prema kojima postoji opasnost da će nerazumne akcije nekog baltičkog saveznika Sjedinjenih Američkih Država raspaliti treći svetski rat. Danas na ovu listu treba upisati i Bugarsku, Bugarsku Tagareva i naše vlade", rekao je Petkov.

Dodao je da je poslednje što je potrebno SAD-u je to da Bugarska učini neku glupost koja bi pokrenula lančanu reakciju i dovela do direktnog sukoba ruske i NATO vojske.
Pogledajte i:
Sofija, prestonica Bugarske - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2024
SVET
Bugarski novinar: Nikakvog „ruskog rata“ ne bi bilo da Amerika nije finansirala puč u Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala