- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski ambasador: Pariz izbegava da odgovori zašto Kijev vrbuje francuske „plaćenike“

CC BY-SA 2.0 / Wikipedia/SoWhat / Avenija Šanzelize i Trijumfalna kapija u Parizu
Avenija Šanzelize i Trijumfalna kapija u Parizu - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2024
Pratite nas
Ukrajina nastavlja vrbovanje „plaćenika“ preko ambasade u Francuskoj, a Pariz izbegava odgovor na pitanje o zakonitosti takvih akcija, izjavio je u intervjuu Sputnjiku ruski ambasador u Parizu Aleksej Meškov.
„Dva puta sam pitao Francuze: kako se to uklapa sa vašim zakonima o plaćenicima? Naše francuske kolege u poslednje vreme ne razmišljaju mnogo o diplomatiji i često ne dobijamo nikakve odgovore“, rekao je Meškov.
On je istakao da će ambasada pratiti situaciju. Prema njegovim rečima, na sajtu ukrajinske ambasade u Francuskoj i na njenim društvenim mrežama se nalazi informacija o tome na koji način se mogu ljudi priključiti Oružanim snagama Ukrajine.
„Tamo je porpisano šta je sve potrebno da čovek zna, priložena je dugačka anketa, odnosno, sve je ozbiljno“, podvukao je ruski ambasador.
Diplomata je posebnu pažnju obratio na probleme sa isporukama francuske vojne tehnike i municije u Ukrajinu i istakao da je bilo koja isporuka tog tipa – crvena linija.
Ruskog ambasadora su 6. februara pozvali u Ministarstvo inostranih poslova na razgovor zbog smrti dva francuska građana u Ukrajini, koji su se, prema verziji Pariza, bavili volonterskim i humanitarnim radom.
Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je 17. januara da su ruske Oružane snage, preciznim udarom, uništile privremenu bazu stranih plaćenika u Harkovu od kojih su većina bili Francuzi. Ubijeno je više od 60 militanata. Pariz je nakon toga saopštio da „nema plaćenika ni u Ukrajini ni bilo gde drugde“.
Pogledajte i:
Pariz - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2024
RUSIJA
Apsurd: U Francuskoj sada ne znaju ni ko su „plaćenici“ – Rusija ih podsetila
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala