- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija: Zapad mašta da ukloni Rusiju iz OEBS-a

© Sputnik / Vladimir Vyatkin / Uđi u bazu fotografijaRusko ministarstvo spoljnih poslova
Rusko ministarstvo spoljnih poslova - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2024
Pratite nas
Zapadne zemlje maštaju da uklone Rusiju iz OEBS-a, nervira ih što moraju da slušaju principijelne ocene Moskve o aktuelnoj agendi, izjavio je ministar inostranih poslova Rusije Aleksandar Gruško televiziji „Rosija 24“.
„To je jedna od malobrojnih platformi za dijalog koja se održava. Vidimo da agresivna većina u okviru zapadnih saveza mašta o tome da nas uklone iz OEBS-a, kako bi organizaciju pretvorili u neki privid evropske političke zajednice, a zatim da objave da postoji evroatlantsko, evroazijsko jedinstvo u kojem nema mesta za necivilizovanu Rusiju i Belorusiju. Takav je plan“, rekao je Gruško.
Dodao je da su se zapadne zemlje u OEBS-u naljutile jer su „prinuđene da slušaju“ principijelne ocene Moskve o aktuelnoj agendi.
„Ako bi se govorilo o današnjem stanju onda je Zapad pretvorio OEBS u teren za konfrontaciju. Njih strašno ljuti što se u OEBS-u sačuvao princip konsenzusa i što ne mogu ništa da urade ni sa nama ni sa Belorusima niti sa nekim drugima razumnim ljudima“, zaključio je Gruško.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala