- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Mediji: Karlson se u Rusiji sreo sa Snoudenom i Tarom Rid - koja je Bajdena optužila za uznemiravanje

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaTaker Karlson
Taker Karlson - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2024
Pratite nas
Američki novinar Taker Karlson se tokom putovanja u Rusiju sreo sa bivšim agentom CIA Edvardom Snoudenom i Tarom Rid, bivšom saradnicom američkog predsednika Džozefa Bajdena koja ga je optužila za seksualno uznemiravanje, objavilo je izdanje „Semafor“.

Prema objavi, novinar je sa Snoudenom razgovarao nekoliko časova, dok je sa Ridovom snimio intervju.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je saopštio da ne poseduje informacije da li se Karlson u Rusiji sastao sa Snoudenom ili još nekim izuzev Putina, kao i da je to lična stvar novinara.
Glavni razlog Karlsonove posete Rusiji bio je intervju sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.
Intervju će biti emitovan 9. februara u ponoć po srpskom vremenu.
Tara Rid koja je radila kao Bajdenova asistentkinja od 1992. do 1993. godine, dok je bio senator američke savezne države Delaver, optužila ga je tokom predizborne kampanje 2020. godine da ju je seksualno napao pre gotovo 30 godina u hodnicima Kongresa.
Snouden je u junu 2013. godine inicirao veliki međunarodni skandal, predao je „Vašington postu“ i „Gardijanu“ tajna dokumenta o programima praćenja specijalnih službi SAD i Velike Britanije na internetu. Nakon toga je odleteo u Hongkong, a odatle u Moskvu, gde je neko vreme bio u tranzitnoj zoni aerodroma „Šeremetjevo“.
Nakon što su mnoge zemlje odbile, Rusija je dala Snoudenu azil na godinu dana, uz uslov da prekine da radi protiv Sjedinjenih Američkih Država. U avgustu 2014. godine Snoudenu je izdata dozvola za boravak na tri godine, kasnije je produžena bez ograničenja, a u septembru 2022. godine je dobio rusko državljanstvo.
Taker Karlson - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2024
RUSIJA
Taker Karlson objavio prvu fotografiju iz intervjua sa Putinom /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala