Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

„Evropska unija traži roblje, BRIKS slobodne zemlje i šta nije jasno?“: Vulin oštro o rezoluciji EP

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Vulin
Aleksandar Vulin - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2024
Pratite nas
Doskorašnji direktor BIA Aleksandar Vulin zatražio je danas od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ne dozvoli evropskim birokratama da ukinu pravo Srbima na izbor.
Ovako je Vulin reagovao, kako je rekao, na sramnu rezoluciju o izborima u Srbiji Evropskog parlamenta koja je danas usvojena u Strazburu.
"Parlament koji nije rekao ni reč kada su Šiptari sa desetak glasača oteli vlast u srpskim opštinama na severu Kosova i Metohije, nema ni moralno ni političko pravo da komentariše bilo šta u Srbiji. Evropsku uniju vode lažovi čija reč vredi koliko i ispunjenje Briselskog sporazuma, a reč poslanika Evropskog parlamenta vredi još manje nego potpis komesara Evropske unije“, kaže Vulin.
On dodaje da bi Evropska unija htela da odredi ko je vlast u Srbiji, a i da bi volela da naredi ko vlada u Rusiji, Kini ili slobodnim zemljama Afrike i Južne Amerike.
„Na njihovu žalost vremena kolonijalnih gospodara, belgijskih sečenja ruku u Kongu ili nemačkih okupacionih komandanata Srbije su prošlost. Tražim od predsednika Vučića da ne dozvoli bilo kakvo mešanje u naše pravosuđe i da ne dozvoli da komisije evropskih birokrata ukinu pravo Srbima na izbor. Od Gonzalesove komisije, pa preko bombardovanja Srbije, do puča 5. oktobra, vodi samo jedan put, put popuštanja Zapadu“, kaže Vulin.
On dalje navodi da ko poveruje da Evropska unija želi dobro Srbiji, može odmah da izjavi da razume optužnicu za genocid na Kosovu i Metohiji i u Srebrenici i da veruje da će mu u Hagu pošteno suditi.
„Srbija ne može sama, ali može da bira društvo. Evropska unija traži roblje, BRIKS slobodne zemlje i šta nije jasno?“, poručio je doskorašnji direktor BIA i osnivač Pokreta socijalista.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala