- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Prvi Piksijev komentar posle žreba: Grupa izuzetno teška – to smo hteli i dobili

© Sputnik / Lola Đorđević Dragan Stojković Piksi
 Dragan Stojković Piksi  - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2024
Pratite nas
Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije Srbije, rekao je posle žreba za grupnu fazu Lige nacija u Parizu da su Orlovi dobili tešku grupu, ali da je to i bilo očekivano pa je zadovoljan žrebom.
Fudbaleri Srbije igraće u grupnoj fazi Lige nacija protiv Španije, Švajcarske i Danske.
„Prvi utisci su da je grupa izuzetno teška, ali znali smo da ko god da je bio, to je ono što smo i očekivali, jer pričamo o elitnoj diviziji Lige nacija. Zahvaljujući našim dobrim rezultatima u prethodnom periodu, napravili smo zaista veliki rezultat i plasirali se u grupu A, praktično među 16 najboljih selekcija u Evropi. To smo želeli, to smo hteli, to smo i dobili. Grupa je teška, kao i ostale. Danska je rival koji nas čeka na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, sa Švajcarskom smo već igrali, Španija je možda i favorit grupe, ali i ostale dve ekipe su veoma kvalitetne“, rekao je Stojković.
Veruje selektor Srbije da će navijači uživati u fudbalskim poslasticama u septembru.
„Učinićemo sve da napravimo što bolji rezultat, nećemo se predavati. Ali idemo redom, polako, ovo su neki prvi utisci, tako da sam zadovoljan žrebom. Kada dođe vreme, a to je tamo u septembru, mislim da će ljubitelji fudbala u Srbiji moći da uživaju u tim utakmicama“, istakao je selektor reprezentacije Srbije,
Kao reprezentativac Piksi je protiv Španije postigao maestralne golove na Svetskom prvenstvu 1990. godine.
„U svakom slučaju, ali izazov će biti svaki meč u grupi. Sa Španijom će biti poseban događaj, lep meč za navijače“, poručio je Stojković.
Istakao je posebno Piksi meč sa Švajcarskom.
„Poznajemo se dobro. Ovo je šansa da popravimo utisak što se rezultata tiče i ta dva meča rešimo u našu korist. Neće biti lako, ali pokušaćemo“, rekao je Piksi.
Orlovi su uspeli da izbegnu paklenu grupu u kojoj se nalaze Italija, Francuska, Belgija i Izrael.
„Čini se da je to najteža grupa po kvalitetu, jer tu je i Belgija. Nisam se plašio, rekao sam pre početka žreba da želim što jače selekcije. Jednostavno, da u Srbiju dođu najjače selekcije, da imamo spektakl u Beogradu, tu nema straha, samo izazov da parirate timovima koji su zaista vrhunski“, zaključio je selektor Srbije Dragan Stojković.
Aleksandar Čeferin - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2024
SPORT
Čeferin ipak odustaje?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala