- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Vasa nije iskoristio šansu – a Luka je ponovo pravio čuda /video/

© AP Photo / Tony GutierrezLuka Dončić
Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 07.02.2024
Pratite nas
Vasilije Micić bio je jedini srpski košarkaš na parketu u noći između utorka i srede u NBA ligi, ali svoje minute nije uspeo da iskoristi i upiše poene. Za razliku od njega Luka Dončić imao je novo blistavo veče i ponovo je ispisao istoriju.
Ne dobija Vasilije Micić veliki broj minuta u Oklahomi pa tako i nema uvek priliku da se pokaže u najboljem svetlu.
Protiv Jute srpski košarkaš na terenu je proveo svega 11 minuta i za to vreme ka košu je šutirao samo jednom, neuspešno. Osim toga upisao je jedan skok kao i jednu asistenciju. Oklahoma je poražena rezultatom 124:117.
Nije to bilo Vasino veče, ali jeste bilo veče Luke Dončića koji je u pobedi Dalasa nad Bruklinom (119:107) upisao 35 poena, čak 18 skokova i devet asistencija.
Luka je na terenu proveo 43 minuta, a posebno je blistao u trećoj deonici.
Slovenački košarkaš šutirao je 5/10 sa linije penala, 9/16 za dva poena, 4/11 za tri poena, a ukupno mu je procenat šuta bio na 48 odsto.
Teško je ove sezone naći Dončićeve kikseve, jednostavno dominira protiv bilo kog protivnika, a koliko se cene njegove partije među košarkaškim obožavateljima pokazuje i scena iz Bruklina.
Maveriksi su gostovali Netsima, ali je atmosfera bila kao da su na domaćem terenu, jer su Luki sa tribina glasno skandirali „MVP, MVP“.
Dončić nastavlja da ide ka tome da na kraju sezone bude proglašen najboljim strelcem s obzirom na to da je trenutno prvi sa prosečno 34,5 poena na meču, a iza njega je Janis Adetokumbo sa 31,3.
Nenad Dimitrijević - Sputnik Srbija, 1920, 07.02.2024
SPORT
Rusija oduševljena Nenadom: Smeška se tripl-dabl
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala