- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ukrajinski političar: Zelenski kupuje nekretnine u inostranstvu i sprema se za beg

© AP Photo / Evgeniy MaloletkaPredsednik Ukrajine Vladimir Zelenski
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija, 1920, 07.02.2024
Pratite nas
Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski preko svojih predstavnika kupuje u inostranstvu nekretnine i jahte, što može da govori o tome da se priprema za beg, napisao je na portalu pokreta „Druga Ukrajina“ bivši lider partije „Opoziciona platforma – Za život“ zabranjene u Ukrajini, Viktor Medvedčuk.
„Umesto pomoći penzionerima, za koje Zelenski plače na Zapadu, on ‘pošteno zarađen’ novac u ratu odnosi u ofšor kompanije. Zelenski ne planira da ulaže novac u Ukrajinu, njenu ekonomiju, odbranu i državnost. On preko Sergeja Šefira, bliskog prijatelja, već godinama kupuje nekretnine u inostranstvu i registruje kompanije. Na njega je Zelinski preveo sve svoje ofšor kompanije pre nego što je pobedio na izborima, ali je i dalje dobijao dividende. U novembru 2023. godine u javnosti se pojavila informacija da su Sergej Šefir i njegovog brat Boris kupili dve jahte ukupne vrednosti od 75 miliona dolara“, navodi se u materijalu.
Medvedčuk je istakao da se Zelenski, po svemu sudeći, više ne uzda u Amerikance i da će dobiti obećanu vilu na Floridi i preko nekih lica kupuje elitne apartmane u Dubaiu.
Prema podacima ukrajinskog političara Šefir je postao vlasnik stana u stambenom kompleksu „Bulgaria marina lofts“ od 600 metara kvadratnih na ostrvu Džumeira bej ajland. Vrednost stana je oko 16,9 miliona dolara, a stan je isplaćen 22. decembra, celokupna dokumentacija se nalazi u arhivi kompanije „Dubai lend department“.
Prema rečima Medvedčuka, „na taj način je pacov sebi iskopao još jednu rupu za beg“.
„Zelenski tvrdi da se Ukrajinci bore za sebe, za svoje postojanje, ali to je cinična laž. Na teritorijama koje su ušle u sostav Rusije, nema genocida i Ruska Federacija pruža sveobuhvatnu pomoć bivšim građanima Ukrajine. Predsednik Rusije Vladimir Putin je više puta izjavio da Ukrajinci Rusima nisu neprijatelji, zato vlast zelenskog očekuje poraz, a ne ukrajinski narod. Danas ukrajinski vojnici uopšte ne umiru za Ukrajinu, koju je vlast prodala Zapadu, već za korumpirane šeme na kojima se ta vlast bogati“, navodi se u članku.
Medvedčuk je zaključio da stotine hiljada Ukrajinaca gine za „skroman stan“ koji ima Zelenski na ostrvu, milioni građana su postali izbeglice, izgubili kuće i rođake, i to sve dok je on sebi našao i novu domovinu i ekskluzivan stan.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala