- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ana Ivanović otkrila tajnu Sinerovog uspeha

© AP Photo / Alessandra TarantinoJanik Siner
Janik Siner - Sputnik Srbija, 1920, 07.02.2024
Pratite nas
Ana Ivanović, bivša srpska tenisera i Grend slema šampiona, govorila je o Janiku Sineru i njegovoj karijeri, a tom prilikom otkrila je i na koji način Daren Kejhil, teniski trener, utiče na mladog Italijana.
Od dolaska Darena Kejhila u tim Janika Sinera 2022. godine, italijanski teniser postao je Grend slem šampion, odveo je Italiju do titiule na Dejvis kupu i postao je najgora noćna mora za bilo kog protivnika pa i Novaka Đokovića.
Sinerov napredak pomno je pratila i Ana Ivanović koja je za „Ubitenis“ govorila o Janikovoj tituli na Australijan openu.
„Bilo je neverovatno. Način na koji je igrao tokom celog turnira. Zaista je pokazao mentalnu snagu i izdržljivost. Način na koji udara loptu sa takvom elegancijom bio je sjajan za gledati“, istakla je šampionka Rolan Garosa iz 2008. godine.
Ana dobro zna i šta Sineru pomaže da bude tako kompletan igrač. Srpska teniserka tokom karijere takođe je radila sa Kejhilom koji joj je mnogo pomogao u određenim aspektima, a takav pristup očigledno ima i sada sa Janikom.
„Uvek sam uživala radeći sa Darenom zato što je toliko edukovan i toliko se razume u tenis. Uvek mi je davao najbolji savet u trenucima kada sam bila pod pritiskom. Uvek je nalazio reči da me smiri i usmeri u pravom smeru. Veoma sam bila srećna kada sam ga videla u Janikovom boksu“, istakla je Ivanovićeva.
Anine reči o Kejhilu posebno imaju težinu kada se uzme u obzir da je trenirao igrače poptu Endija Marija, Fernanda Verdaska, Danijele Hatuhove, Sorane Kirstee i na kraju Simone Halep. Rumunska teniserka upravo je sa njim stigla do prvog mesta na VTA listi i titule na Rolan Garosu.
Smatra proslavljena srpska teniserka da Italijan ima sve preduslove da nastavi da ređa uspehe.
„Milim da je najvažnije da prati njegov put i trening, ali sam sigurna da to i radi. Ima dobar tim i sistem podrške iza sebe, pa može da se fokusira na ciljeve i ritam“, rekla je Ivanovićeva.
Veruje Ana da Siner može do velikog broja titula na najvećim turnirima.
„Ima zaista dobar opšti stil igre. Mentalno i fizički je mnogo jak. Ko nastavi da radi to što radi tu je još mnogo Grend slemova za njega. Zaista uživam gledajući ga. Deluje kao veoma dobra osoba, što je prelepo videti“, zaključila je Ana Ivanović.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2024
SPORT
Holand otkrio da mu je Novak uzor: Ostao je dosledan sebi – došao je niotkud
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala