Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Teška paranoja: Deo evropskih parlamentaraca okrivljuje i Sputnjik za rezultate izbora u Srbiji

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaPlenarna sednica Evropskog parlamenta
Plenarna sednica Evropskog parlamenta - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2024
Pratite nas
U drugom nacrtu Rezolucije Evropskog parlamenta povodom održanih izbora u Srbiji pominju se i Sputnjik i RT Balkan. Zapadni političari očigledno ulaze u takvu paranoju da im se svuda priviđa trag Rusije.
U novom nacrtu rezolucije o kojoj će se glasati u četvrtak, navodi se da je u Srbiji „većina medija pod jakim uticajem vlade“, kao i da ima malo medijskog prostora za opozicione partije i pored promena zakona.
Što se konkretno Sputnjika i RT Balkana tiče, u nacrtu rezolucije objavljenom na sajtu Evropskog parlamenta, piše da su ti ruski mediji „aktivno doprineli širenju dezinformacija o opozicionim kandidatima“. Pritom, ne prilaže se bukvalno nikakav dokaz za te besmislene tvrdnje.
Sputnjik je, podsećamo, tokom predizborne kampanje imao intervjue sa najrelevantnijim političkim akterima i vlasti i opozicije.
Evropski parlament je ranije danas objavio prvi nacrt rezolucije, koji je bio znatno blaži i u kom se nisu pominjali Sputnjik i RT Balkan.
U drugom nacrtu se, inače, EP poziva na „nezavisnu međunarodnu istragu“ navodnih neregularnosti tokom izbornog procesa i preporučuje da ne bi trebalo preduzimati dalje korake po pitanju evrointegracija Srbije dok ne dođe do značajnog poboljšanja izbornih uslova i rešavanja pravnih pitanja u vezi sa navodnim nepravilnostima.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala