- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija ove godine izlazi na svetsko tržište sa novim naoružanjem

© Sputnik / Vitalij Anjkov / Uđi u bazu fotografijaKa-52 učestvuje u vojnim vežbama u Primorju
Ka-52 učestvuje u vojnim vežbama u Primorju - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2024
Pratite nas
Novo rusko naoružanje, vojna tehnika i dronovi će se tokom 2024. godine izvoziti u mnogim zemljama, izjavio je Sputnjiku generalni direktor „Rosoboroneksporta“ Aleksandar Mihejev, na izložbi „Vorld difens šou 2024“ u Rijadu.
Oko 30 vojnih proizvoda su tokom 2023. godine dobila neophodnu dokumentaciju za izvoz. Među njima su savremena sredstva za vezu i komunikaciju, nova municija, sistemi za ciljanje i posmatranje, unificirani kompleksi za automatizaciju upozorenja i komunikacije „nabat“, oklopna vozila, uključujući Z-STS „ahmat“ i oklopno vozilo sa domaćim komponentama „tajfun-K“.
„Očekujemo da će tokom 2024. godine ruske kompanije-proizvođači aktivirati formiranje dokumentacije za nove primerke kao što su bespilotne letelice. Osim toga, tržište je pokazalo da su naši proizvodi, koji su modernizovani na osnovu rezultata koji su dobijeni prilikom primene, veoma traženi“, rekao je Mihejev.
Prema njegovim rečima, kompleksi autnomnog podvodnog aparata „klavesin-1RE“ nakon prikazivanja na Međunarodnoj vojno-pomorskoj izložbi u Kronštatu su veoma zainteresovali strane kupce. Na izložbi „Vorld difens šou 2024“ je „klavesin-1RE“ prvi put predstavljen u inostranstvu i trebalo bi da privuče pažnju zemljama koje imaju izlaz na more, naveo je on.
Rosoboroneksport“ je poslednjih godina na drugom mestu u svetu po izvozu naoružanja, a obim prodaje ove kompanije je oko 13 milijardi dolara godišnje.
Mihejev je tokom jeseni prošle godine rekao Sputnjiku da Rusija u uslovima specijalne vojne operacije ne teži velikoj prodaji naoružanja u inostranstvu, ali radi na tome da domaće kompanije imaju sve veći broj ugovora za izvoz.
Pogledajte i:
Lюdi vыhodяt iz rossiйskogo pavilьona na Dubai Airshow 2023 v Dubae - Sputnik Srbija, 1920, 14.11.2023
RUSIJA
Veliko interesovanje za rusko oružje: Obim narudžbina dostigao 50 milijardi dolara
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala