- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Protesti poljoprivrednika zahvatili i Bugarsku – traže promenu aktuelne politike

© AP Photo / Valentina PetrovaBugarska zastava, Sofija
Bugarska zastava, Sofija - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2024
Pratite nas
U celoj Bugarskoj počeli su protesti poljoprivrednika, koji zahtevaju od Vlade da revidira svoje predloge o finansijskoj pomoći agrarima: ranije je kabinet ministara objavio da će pomoć dobiti samo oni koji dokažu da su pretrpeli gubitke u 2023. godini.
Ogorčeni poljoprivrednici od jutra su blokirali važne putne pravce. U Tirnovskoj oblasti farmeri su zapalili slamu i vunu i saopštili da je to posledica onoga što se dešava u poljoprivrednom sektoru.
Jedan od poljoprivrednika na protestu pored Velikog Trnova je rekao da će blokada trajati dok se ne ispune njihovi zahtevi.
„Stalno se govori da poljoprivrednici samo žele novac. Ne. Mi želimo da država radi sa nama, a ne protiv nas“, poručio je jedan od učesnika protesta iz Pernika.
Još jedan stanovnik Pernika istakao je da zbog anarhije i haosa u Vladi Bugarske, poljoprivrednici i traže ostavke ministra poljoprivrede.

„Ništa od onoga što je obećano nije urađeno. Problemi su se samo gomilali. Svi govore o novcu. Ne, mi smo ovde jer želimo potpunu promenu trenutne politike“, naglasio je stanovnik iz Slivena.

Poslednjih nedelja u nekoliko evropskih zemalja poljoprivrednici su sličnim sredstvima protestovali protiv vlasti zbog niskih cena svojih proizvoda, sve većih troškova, jeftinog uvoza i ograničenja nametnutih odlukama Evropske unije.
Pogledajte i:
SVET
„Seljačka buna“ u Parizu, a potresi tek dolaze – Makron u bezizlaznoj situaciji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala