- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Vučić: Srbija je apsolutno fiskalno i finansijski stabilna

© Sputnik / Lola ĐorđevićPredsednik Srbije Aleksandar Vučić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2024
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija apsolutno fiskalno i finansijski stabilna.
On je za TV Hepi rekao da Srbija ima 25 milijardi deviznih rezervi, za razliku od 2012. godine kada je imala 10,2 milijardi deviznih rezervi, a da je skupljeno još 15.
"Imamo 40 tona zlata, kao i četiri milijarde u trezoru, što nemaju ni mnogo veće zemlje. Imamo naših 87 avio linija u 34 zemlje na četiri kontinenta, uskoro ćemo u Šangaj i Majami. Ne možete mesto za Lisabon da dobijete i Dubai", rekao je Vučić.
Prema njegovim rečima za beogradski aerodrom je rekao da je najbolji i Nemac Jozef Milbauer, koji je nedavno otvorio fabriku u Staroj Pazovi.
Vučić je istakao da je ukupan bruto domaći proizvod svih ostalih na Zapadnom Balkanu manji od srpskog bruto domaćeg proizvoda.
"Albanija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Severna Makedonija imaju mnogo više stanovnika nego Srbija. Srbija ima 69,5 milijardi bruto domaći proizvod, a oni svi zajedno 67. Samo da to imate u vidu. I dve trećine svih investicija je u Srbiji, 63 odsto svih stranih direktnih investicija je u Srbiji. Preko 55 odsto izvoza je iz Srbije sa zapadnog Balkana. Samo da vidite kolika je ekonomska dominacija Srbije", rekao je Vučić.
On je podsetio da je Srbija bila četvrta u regionu kada je postao predsednik Vlade Srbije.
"I po platama, u ovom trenutku, na potpuno zdravim osnovama, uz rekordnu zaposlenost i rekordno nisku nezaposlenost, mi dostižemo Crnu Goru po visini plata. A imali su 50 odsto veće plate kada sam postao predsednik vlade. Oni su imali 495 evra, a mi smo imali 330 evra. A to kaže Svetska banka, to kaže MMF", rekao je Vučić.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2024
SRBIJA
Vučić otkrio podatke zapadnih službi: Srbiju okrivili zbog tri stvari
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala