- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Odlučeno gde se igra finale Mundijala /foto, video/

© AP Photo / Seth WenigStadion Metlajf
Stadion Metlajf - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2024
Pratite nas
Finale Svetskog prvenstva u fudbalu 2026. godine biće održano na stadionu Metlajf u Nju Džerziju, odlučeno je na sastanku FIFA. Mundijal će biti otvoren utakmicom u Meksiko Sitiju na „Asteka stadionu“.
Iako do Svetskog prvenstva u fubdalu ima više od dve godine već je poznato na kom mestu će ono biti otvoreno, a na kom zatvoreno.
Glavni konkurenti za finalnu utakmicu bili su Meksiko Siti i Nju Džerzi, da bi na kraju bilo odlučeno da se finale igra na stadionu Metlajf 19. jula.
Kapacitet stadiona u Nju Džerziju je 82.500 gledalaca, dok će na prvoj utakmici koja se igra na Asteka stadionu moći da pristvuje čak i do 87.500 gledalaca.
Osim ova dva stadiona igraće se još i na stadionima: SoFi, AT&T, Levi, Hard rok, Mercedes, Lumen, NRG, Linkoln fajnenšel, Erouhed, Žilet, BMO, BC Plejs, Akron, BBVA.
Mundijal koji se održava 2026. godine biće prvi u istoriji na kojem učestvuje 48 reprezentacija kao i prvi koji se održava u tri države odnosno u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Meksiku.
Svetsko prvenstvo trajaće 39 dana, a biće odigrano čak 104 meča.
Osim toga poznato je i da će druga utakmica po redu biti odigrana u Torontu. U Kanadi će biti ukupno 13 koliko i u Meksiku dok će 78 biti odigrano u Sjedinjenim Američkim Državama.
Osman Bukari, Zvezda - Vojvodina - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2024
SPORT
Posle Rusa i Amerikanci zvali Zvezdu - naciljali su novu „metu“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala