- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski diplomata: Odgovorićemo ako Amerika rasporedi nuklearno oružje u Velikoj Britaniji

© AP Photo / William Collette/U.S. Air Force via AP)SAD testiraju nuklearno oružje
SAD testiraju nuklearno oružje - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2024
Pratite nas
Rusija prati situaciju na temu mogućeg raspoređivanja američkog nuklearnog oružja na teritoriji Velike Britanije i u slučaju da se to ostvari reagovaćemo na odgovarajući način, izjavio je predstavnik Rusije pri Ujedinjenim nacijama i drugim međunarodnim organizacijama u Ženevi Genadij Gatilov televiziji „Rosija 24“.

„Pratimo tu informaciju. Moguće je da je reč o dekonzervaciji avionske baze sa američkim nuklearnim oružjem u Velikoj Britaniji. Takođe se govori i o mogućem slanju nuklearnog oružja u baltičke zemlje i Poljsku. Sve to stvara napetu situaciju, ali mi pratimo kako se kreće razvoj u tom pravcu. Naravno ako je tako, Rusija će biti primorana da na odgovarajući način odreaguje“, rekao je ruski diplomata.

Ranije je britanski list „Telegraf“, pozivajući se na dokumenta Pentagona, saopštio da SAD prvi put nakon 15 godina planiraju da rasporede nuklearno oružje u Velikoj Britaniji, jer se „ruska pretnja povećava“. Kao što je navedeno u listu, na britanskoj avionskoj bazi Lejkenhit u okrugu Safolk planiraju da rasporede nuklearne bojeve glave tri puta veće od snage bombe koja je bačena na Hirošimu.
Pogledajte i:
Američki vojni brod - Sputnik Srbija, 1920, 30.01.2024
RUSIJA
Lavrov: Proveravamo informaciju o planovima Amerike da rasporedi nuklearno oružje u Britaniji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala