- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin i Bin Zajed razgovarali o napadu na Il-76 i izraelsko-palestinskom sukobu

© Sputnik / Pavel Bednяkov / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Ujedinjenih Arapskih Emirata Muhamed bin Zajed el Nahjan
Predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Ujedinjenih Arapskih Emirata Muhamed bin Zajed el Nahjan - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2024
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa predsednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata Muhamedom bin Zajedom el Nahjanom, lideri su razmatrali razvoj prijateljskih rusko-emiratskih odnosa nakon posete ruskog predsednika 6. decembra, saopštila je pres služba Kremlja.
U saopštenju se dodaje da su dvojica predsednika razgovarala o detaljima terorističkog napada koji je kijevski režim izveo 24. januara na ruski avion Il-76 sa ukrajinskim ratnim zarobljenicima. Takođe je naglašen interes Rusije za sprovođenje međunarodne istrage o ovom zločinu.
Dvojica lidera razgovarala su o koracima za pružanje dodatne humanitarne pomoći Pojasu Gaza. Putin i Bin Zajed potvrdili su principijelan stav Rusije i UAE za što skoriji prekid vatre i nastavak političkog procesa.
Dogovoreno je da se nastave kontakti Rusije i UAE na različitim nivoima.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala