Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Lajčak: Pažljivo pratim dešavanja u vezi sa prištinskom uredbom o plaćanju koja pogađa Srbe na KiM

© Sputnik / Lola ĐorđevićSpecijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak
Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak
 - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2024
Pratite nas
Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak poručio je da pažljivo prati dešavanja u vezi sa odlukom Centralne banke u Prištini o gotovinskim transakcijama, koja posebno pogađa Srbe na Kosovu i Metohiji.
Lajčak je na društvenim mrežama, sumirajući prethodnu sedmicu, podsetio da je u Beogradu i Prištini razgovarao o aktuelnoj situaciji i narednim koracima u dijalogu.
"Razgovarali smo o dijalogu, a dotakli smo se i trenutnog stanja odnosa EU i Kosova. Detaljni razgovori sa liderima i glavnim pregovaračima sa obe strane bili su blagovremeni i važni, što nam je omogućilo da izrazimo svoja očekivanja za naredne mesece i da razgovaramo na čemu ćemo raditi. Pratimo dešavanja fokusirajući se na trenutnu dinamiku procesa normalizacije. U tom kontekstu, pažljivo pratim dešavanja u vezi sa nedavnom Uredbom Centralne banke Kosova o gotovinskom poslovanju, koja posebno utiče na srpske zajednice koje žive na Kosovu", poručio je Lajčak.
Dodao je da ove sedmice putuje u Firencu, gde će na Evropskom univerzitetskom institutu održati predavanje o Zapadnom Balkanu, prenosi Kosovo onlajn.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala