- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

HBO Bikoviću isplaćuje honorar iako ne glumi u seriji, glumac doneo odluku koja će oduševiti mnoge

© Sputnik / Lola ĐorđevićMiloš Biković
Miloš Biković - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2024
Pratite nas
Iako između produkcijske kuće HBO i srpskog glumca Miloša Bikovića neće doći do saradnje u trećoj sezoni serije" Beli Lotos", on će biti u potpunosti isplaćen kao da je i igrao u njoj. Biković, kako je rekao, taj novac dati u humanitarne svrhe.
Naš glumac je trebalo da se pojavi u šest od ukupno osam epizoda nove sezone ove serije.
Biković je odlučio da celokupan iznos koji će mu HBO isplatiti usmeri u humane svrhe, kao pomoć mladima da se školuju i profesionalno usavršavaju.
"Kao što sam već rekao, bila mi je izuzetna čast da budem pozvan da radim sa Majkom Vajtom u takvoj seriji. Moj motiv za učestvovanje na takvom projektu bio je isključivo glumački i umetnički izazov. Kako do realizacije neće doći, želim da honorar koji bih zaradio usmerim onima kojima će nas sutra predstavljati u svetu“, potvrdio je Biković za Blic.
Podsetimo, srpski glimac Miloš Biković, popularan i u Rusiji, neće igrati u trećoj sezoni serije „Beli lotos“ američke TV HBO iz razloga koji, kako je rekao, prevazilaze okvire umetnosti.
Naime, ukrajinsko Ministarstvo spoljnih poslova reagovalo je na vest da će Biković igrati u trećoj sezoni HBO serije „Beli lotos“, neosnovano optužujući srpskog glumca da "podržava genocid i krši međunarodno pravo“.
Tu objavu prati montirani snimak Bikovića u kojem se prepliću njegove filmske uloge i replike iz scenarija sa njegovim izjavama o Rusiji, ali i nagrade koje je dobio od Moskve i Srbije.
Povodom potpuno neosnovanih tvrdnji ukrajinskog ministarstva inostranih poslova, oštro je reagovalo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.
"Republika Srbija baštini dugu tradiciju kulturnog stvaralaštva, te smo veoma ponosni na Ustavom zagarantovano pravo na slobodno naučno i umetničko stvaralaštvo.
Podvlačimo da su tvrdnje ukrajinske strane neutemeljene, budući da je Miloš Biković pre svega jedan od najpopularnijih i najtalentovanijih srpskih glumaca svoje generacije, koji je, iako mlad, već ostavio traga u srpskoj, ali i međunarodnoj kinematografiji", navedeno je u saopštenju ministarstva.
Pogledajte i:
Zastave Srbije, EU i Amerike - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2024
SRBIJA
Jeziva tišina boraca za slobodu u Srbiji: Nema američke agresije, genocid je izvršio - Miloš Biković
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala