- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Mediji: Ukrajinski problemi se povećavaju zbog nestašice municije

© Press-služba Minoboronы RF / Uđi u bazu fotografijaSpecijalna vojna operacija u Ukrajini
Specijalna vojna operacija u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2024
Pratite nas
Ukrajinske trupe suočavaju se sa sve većim poteškoćama zbog nestašice municije, dok Rusija pojačava svoje udare, piše Biznis insajder.
Kako se navodi, Ruska Federacija je od početka specijalne vojne operacije zadržala nadmoć u artiljerijskoj vatri. Istovremeno, kako se ističe u tekstu, „ova prednost se samo povećala poslednjih meseci“.
Napominje da će se „ukrajinski problemi sa municijom verovatno ponoviti i povećati poteškoće sa kojima se Ukrajina suočila tokom svoje protivofanzive koja je razočarala“.
Nedostatak municije, piše Biznis insajder, dolazi usred pojačanih napada Rusije, koja je nastavila ofanzivne operacije na jesen nakon što je obnovila svoje zalihe.
Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da kontraofanziva ukrajinskih oružanih snaga doživela krah. Od početka juna bezuspešno pokušava da izvrši ofanzivu. Prema rečima ministra odbrane Rusije Sergeja Šojgua, za to vreme Kijev je izgubio 159 hiljada vojnika, 121 avion, 766 tenkova i 2.348 oklopnih vozila. Ruska strana je više puta isticala da ofanziva Ukrajini nije donela značajnije rezultate.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala