- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Šamar realnosti

© Foto : TSS/Srđan StevanovićSrbija Slovačka Dejvis kup
Srbija Slovačka Dejvis kup - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2024
Pratite nas
Borbenije srce, Novak Đoković ili odmor? Jedna od navedenih, a možda i sve tri stavke nedostajale su Dejvis kup reprezentaciji Srbiji da izbegne katastrofu protiv Slovačke u Kraljevu na startu kvalifikacija. Navijači su bili razočarani, ali su kućama otišli i verujući da će se srpski teniseri naredni put vratiti spremniji.
„Ovo je debakl, izgubiti kod kuće od Slovačke 4:0. Ne pamtim da sam prisustvovao gorem meču“, bile su reči i dalje aktuelnog selektora Viktora Troickog posle teškog i bolnog poraza Srbije.
Slovačka je u goste Srbiji stigla kao autsajder, sa Aleksom Molčanom, 116. na svetu i Lukašom Klajnom, 142. teniserom sveta kao glavnim nadama.
Srbija je na drugoj strani trebalo da ima najboljeg tenisera sledeće generacije Hamada Međedovića, Lasla Đerea koji je uvek najbolje partije pružao na šljaci, Miomira Kecmanovića koji iza sebe ima odličan Australijan open i Dušana Lajovića koji iza sebe ima odličnu sezonu.
Odmah je sve krenulo po zlu jer se Hamad razboleo, a potom se i Laslo požalio na povredu. Kada je reč o singlu sve oči su bile uprte u Kecmanovića i Lajovića, ali i tu se javio veliki problem.
Miomir je poslednji stigao na okupljanje, u Australiji je imao nekoliko dugih, teških i zahtevnih mečeva pa je zaista imao alibi za poraz koji je svakako neočekivan. Lajović je u meč ušao odlično, ali je dopustio preokret koji nije smeo da se dogodi.
Tako je Nikola Ćaćić ostao jedina nada da će probati kroz dubl da probudi saigrače i prijatelje, ali koliko god je i Nikola ostavio srce na terenu nije se dalo Srbiji.
Izgubili su Ćaćić i Kecmanović u dublu od Zelenaje i Klajna.
Rezultat je zaboleo srspki tim i selektora, ali i navijače. Međutim, koliko vole i poštuju srpske tenisere govori i to da su i sami tražili opravadanja za njih.
„Mnogo je lepo što se tako veliki događaj održava u Kraljevu, žao mi je što hala nije bila još punija. Verujem da je i našim teniserima bilo teško što hala nije bila u potpunosti ispunjena“, rekla je Kraljevčanka Anđelka Grujović za Sputnjik posle poraza.
Verovali su navijači da i bez Novaka Srbija može do pobede.
„Ne mogu reći da nisam razočarana, mogli su da budu mnogo bolji iako nema Novaka. Naravno da je on falio, ipak je on najbolji teniser na svetu“, rekla je Anđelka.
Koliko god da dvorana nije bila puna, u Kraljevo su stigli i neki od teniskih zaljubljenika iz drugih gradova.
„Pratim tenis intezivno, došao sam sa sinom iz Kruševca da gledam. Nadao se da možemo da se vratimo i preokrenemo rezultat i verovao sam u igrače. Nije baš bilo dobro, ali nema veze“, rekao nam je Slaviša Milošević iz Kruševca.
Kada je Novak poslednji put igrao na Dejvis kupu u Srbiji u dvoranu nije mogla da stane ni igla, a samim tim i atmosfera je bila neverovatna i nemerljiva sa ovogodišnjom.
„Jeste, mnogo fali Novak. Kada je bio tu protiv Hrvatske nije bilo šanse da se nađe karta. Da je Novak tu verovatno ne bi bio ovakav ishod. Ovi momci imaju kvalitet, ali moraju pored toga da pokažu zube, svi im verujemo“, rekao je Milošević.
Mora se priznati da je poraz surova realnost od koje se ne može pobeći. Dejvis kup timu Srbije kao da je falilo motivacije i borbenijeg duha, a šamar koji je primljen u Kraljevu, ako nešto može da donese to je buđenje.
Srpski teniseri imaju potencijala, to se ne dovodi u pitanje, ali jednodtavno mora da se shvati da se za reprezentaciju daje i više od sto odsto jer upravo su na taj način pobedili 142. i 116. teniser planete momke koji su dugo ustaljeni u top sto i top 50.
Kada bude bilo jačeg duha, možda će i sreća preći na stranu hrabrijih.
Mira Andrejeva - Sputnik Srbija, 1920, 04.02.2024
SPORT
Šarapova govorila o napretku ruskog čuda
Miomir Kecmanović Džek Drejper - Sputnik Srbija, 1920, 03.02.2024
SPORT
Težak poraz Srbije u Kraljevu – Slovaci kući odnose veliku pobedu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala